Akbank, 2013 yılında toplam kredilerini yüzde 33’ün üstünde artırarak 148 milyar TL’ye yükseltti. Bankanın geçen yıl konsolide net kârı 3 milyar 77 milyon TL'ye ulaştı. Akbank'ın toplam mevduatı ise yüzde 24 artışla 112 milyar TL’nin üstüne çıktı.
Bu arada bankanın dördüncü çeyrek net kârı yüzde 45 azalarak 597.3 milyon lira olarak gerçekleşti.
Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, global ekonominin 2013 yılında 2 farklı dönemden geçtiğine işaret ederek "Zor bir yıl olmasına rağmen 2013’te bankamızın aktifleri 2012 yıl sonuna kıyasla yaklaşık yüzde 20’lik bir büyümeyle 195 milyar TL’yi geçti. Ayrıca aynı dönemde, nakdi ve gayrinakdi kredilerimizle ekonomimizin büyümesine sağladığımız desteği yüzde 33’ün üzerinde bir artışla 148 milyar TL’ye yükselttik” dedi.
Binbaşgil, KOBİ ve kurumsal krediler yoluyla reel sektöre sağladıkları desteğin 77 milyar TL’ye yükseldiğine de işaret ederek tüketiciye akan kaynağın ise 28 milyar TL olduğunu bildirdi.
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |