Arınç, Taraf’ın yayınladığı MGK belgelerine ilişkin de, “Gazetecilik başarısıyla Pulitzer Ödülü’ne kendisini aday gösteren bir insan bu maddeler karşısında da bir cezaya muhatap olabileceğini düşünmeli ve bunu göre göre cesaretle bu işi yapmalıdır” dedi.
BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç, fişleme tartışmalarına yanıt verirken, bugün her kurumun stratejik yerlere eleman alırken geçmişe yönelik bilgi edinmek istediğini söyledi. “Uzman yardımcıları, müşavirler, genel müdürler, müsteşarlar için bu böyledir” diyen Arınç, Meclis’teki bütçe görüşmeleri sırasında şöyle konuştu:
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TBMM’de Başbakanlık, MİT, MGK’nın 2014 yılı bütçeleri üzerindeki eleştirileri yanıtladı.
Arınç konuşmasında şu çarpıcı açıklamalarda bulundu:
* FİŞLEMELER AHLAKSIZLIK: Elbette fişlemeler, bir insan hakkında resmi bir görev olmadan, kanunla veya yönetmeliklerde görevlendirilmiş olanların katkısı olmadan, insanların takip edilmesi, özel hayatlarına girilmesi, kişilik haklarına karşı saygısızlık yapılması fevkalade çirkindir, suçtur, ahlaksızlığın ta kendisidir.
* SUÇ ORTADAN KALKMAZ: Bir gazetede, Ağustos 2004 tarihinde Millî Güvenlik Kurulunda alındığı kabul edilen, altında da imzaların görüldüğü bir karar yayımlandı. Bir, gazete bunu yaptı, geçmişte de yapıyordu, o zaman size göre iyiydi, bugün size göre kötü. Hayır, kategorik olarak öyle bakmıyoruz. ortadaki kanunlara göre, gizli kalması gereken bir belgenin alenen bir gazetenin 1’inci sayfasından yayımlanmasının Millî Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği Kanunu suç olduğunu söylüyor. Yani gazetecilik başarısı suçu ortadan kaldırmaz.
* SOMUN PEHLİVANLIĞI: Gazeteci sıfatı, kanunlarda yazılı suçların işlenmesi bakımından bir imtiyaz ve ayrıcalık doğurmuyor. Gazetecilik başarısıyla Pulitzer Ödülü’ne kendisini aday gösteren bir insan bu maddeler karşısında da bir cezaya muhatap olabileceğini düşünmeli ve bunu göre göre cesaretle bu işi yapmalıdır. Dolayısıyla, kimsenin şikâyet etmeye hakkı yok. Öyle somun pehlivanlığına gerek yok. ‘Ben bu işi bilerek yaptım, sonucuna razıyım, bu gazeteciliktir” dersiniz, kanun ceza veriyorsa size, bunu da göğüslersiniz -Mustafa Balbay kadar olmasa bile- herhalde 4.5-5yılı hiç kimse göze almıyor ama kahramanlık budur. ‘Ben bunu ülkem için yaptım, bana yüklenecek suçları da ben karşılayacağım’ diyebiliyorsanız bunları o zaman yapacaksınız.
* TEHDİT ETMİYORUM:(Muhalefetin ‘gazetecileri tehdit ediyorsunuz’ eleştirisi üzerine): Tehdit etmiyorum, kanunda yazılı olanı söylüyorum. Devletin resmi gizli belgesini açıklayacaksın ama bunun suç olmadığını düşüneceksin. Kaldı ki bununla suçlanan bir gazeteci ‘Ben de suçlandım ama ceza yemedim’ diyor. Radikal gazetesinden Deniz Zeyrek...
"Okuyunca yüzüm kızardı"
2014 Bütçe görüşmelerinde Ak Partili Zeyid Aslan ve CHP'li Muharrem İnce'nin birbirine ettikleri küfürleri eleştirerek, "Okuyunca yüzüm kızardı" dedi.
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |