Online teslim: Ticari sırlar MİT denetiminde
Online teslim: Ticari sırlar MİT denetiminde
Bu twitlere üç yıl hapis
Bu twitlere üç yıl hapis
Arınç’tan dördüncü dönem sinyali
Arınç’tan dördüncü dönem sinyali
'Paralel' markası için 2 tescil başvurusu
'Paralel' markası için 2 tescil başvurusu
HABERLER>POLİS-ADLİYE
15 Ocak 2014 Çarşamba - 07:28

Gülen'in avukatından suç duyurusu

Fethullah Gülen Hocaefendi’ye ait olduğu iddia edilen yasa dışı dinleme kayıtlarıyla ilgili avukatı suç duyurusunda bulundu

Gülen in avukatından suç duyurusu

Fethullah Gülen Hocaefendi’ye ait olduğu iddia edilen yasa dışı dinleme kayıtlarıyla ilgili avukatı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Avukat Nurullah Albayrak’ın verdiği dilekçede, Twitter’da söz konusu yasadışı dinleme kayıtlarını yayınlayan Esatce rumuzlu Esat Burak Uzundere, WUattack isimli Twitter kullanıcısı ile yasa dışı elde edildiği belirtilen dinleme kayıtlarını yayınlayan Yeni Akit Gazetesi Sorumlu Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu şüpheli olarak yer aldı. Suç duyurusunda şüphelilerin TCK’nın hakaret, haberleşmenin gizliliğini ihlal ve kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması suçlarından cezalandırılması istendi.

HİÇBİR SUÇ UNSURU YOK

Fethullah Gülen’in avukatı Nurullah Albayrak, önceki gün internette yayınlanan telefon görüşmelerini yasa dışı olarak dinleyen, kayda alan, yayınlayan ve bunları hakaret amacıyla kullanan kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda, 4 ayrı telefon görüşmesinin çarpıtılarak haberleştirildiği, anayasal ve yasal gizlilik koruması altındaki konuşmaların açıklandığı vurgulandı.

Albayrak, “Söz konusu konuşmalar, hiçbir suç unsuru içermeyen, sevenlerinin müvekkilimden aldığı tavsiyeleri, selam, afiyet ve iyi niyet temennilerini içeren haber değeri taşımayan diyaloglardan ibarettir. TCK 132 ve 133. maddesindeki suçlar zincirleme olarak işlenmiştir” dedi.

Esatce ve WUattack rumuzlu kişilerin ise Gülen’in haberleşme gizliliği hakkını had ve hukuk tanımaz şekilde ihlal ettikleri, ayrıca “Örgüt Lideri” denilerek hakaret ettikleri belirtildi. Kanuna göre yasa dışı dinlemeleri kaydeden ve yayınlayan sanıklar 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak.

SALDIRI VE HAKARET

 Albayrak suç duyurusunda, yasadışı dinleme kayıtlarını yayınlayan Yeni Akit Gazetesi hakkında ise “Müvekkilimin 4 ayrı telefon görüşmesi çarpıtılarak haberleştirilmekte ve Anayasal ve yasal gizlilik koruması altındaki konuşmaları açıklanmaktadır. Şikayet edilen; bu haber ile zincirleme olarak haberleşmenin gizliliğini ihlal ve kişiler arasındaki konuşmaların ifşası suçunu, haberin veriliş tarzı ile müvekkilimin şeref ve itibarına haksız şekilde saldırı vaki olduğundan unsurları oluşan hakaret suçunu işlemiştir” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mersin'de 29 kişi mahkemeye sevk edildi
Mersin Adliyesi'ne getirilen ve aralarında 10 gümrük memurunun da bulunduğu ...
Zekeriya Öz’den, Başbakan için suç duyurusu
Öz, “22 kez yurtdışına çıktı” diyen Erdoğan’ı “iftira ve yasadışı yollarla ...
Bakan Bozdağ: Biz de hata yaptık
Adalet Bakanı Bozdağ, TBMM Adalet Komisyonu'nda milletvekillerinin HSYK ...
 
Cem Uzan 'Kumpas' da iddialı, Çiçek’e faks çekti
“Bana ve aileme kumpas kuruldu” diyerek, yeniden yargılanma hakkı isteyen ...
İşte gizlenen Uludere istihbaratı
Uludere’de 34 köylünün bombalanmasına yol açan MİT’in TSK’ya gönderdiği ...
Öz'ün Fatura Timi, Ağaoğlu'ndan ne istedi?
Zekeriya Öz'ün Dubai'de ünlü müteahhit Ali Ağaoğlu'nun parasıyla 5 yıldızlı ...
 
2. dalga sır perdesi oldu
Savcı değişiminin ardından 41 şüphelinin olduğu dosyaya dair herhangi bir işlem yapılmadı.
Firari bacanağın referansı ABD ordusu
Binali Yıldırım’ın firar eden bacanağı Haberdar’ın temsilcisi olduğu şirketin ...
İzmir'de skandal! Savcılık polise soruşturma açtı
İzmir Liman İşletme Müdürlüğü’ne ve bazı işadamlarına yönelik yapılan ...
 
Erol  Demirbaş ve Şenol Demirbaş’tan İzmir’e dev yatırım
İŞ DÜNYASI
Erol Demirbaş ve Şenol Demirbaş’tan İzmir’e dev yatırım
Es Group patronu Erol Demirbaş İzmir'de yeni yatırım
İŞ DÜNYASI
Es Group patronu Erol Demirbaş İzmir'de yeni yatırım
Özbaş Dış Ticaret 5 milyon TL yatırım aldı
GENEL
Özbaş Dış Ticaret 5 milyon TL yatırım aldı
İhtiyaç kredisi faizleri yüzde 19 sınırına dayandı
FİNANS
İhtiyaç kredisi faizleri yüzde 19 sınırına dayandı
Malpas Hotel kaynıyor, çalışanlar iş bıraktı
GENEL
Malpas Hotel kaynıyor, çalışanlar iş bıraktı
Menderes'in hatırasına otel inşaatında son durum
EKONOMİ
Menderes'in hatırasına otel inşaatında son durum
Ülker'e Rekabet'ten kötü haber.....
İŞ DÜNYASI
Ülker'e Rekabet'ten kötü haber.....
Eyvah; dört ayda valizlerle 6.2 milyar dolar kaçırılmış!
FİNANS
Eyvah; dört ayda valizlerle 6.2 milyar dolar kaçırılmış!
Zeytinlik tartışmasının altından hangi büyük grubun arazisi çıktı?
İŞ DÜNYASI
Zeytinlik tartışmasının altından hangi büyük grubun arazisi çıktı?
‘Çöpe atılması gerekenleri askerlere veriyoruz’
EKONOMİ
‘Çöpe atılması gerekenleri askerlere veriyoruz’
Ana Sayfa Ekonomi İş Dünyası Gündem Finans Dünya Medya Spor Magazin
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�Yimİleti�Yim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva