Yunanistan'ın ünlü iş kadınlarından iktidardaki Yeni Demokrasi Partisi yöneticilerinden Yiota Trigoni, Türkiye'deki iş bağlantıları nedeniyle baskılara maruz kaldığını iddia ederek görevinden istifa etti.
İstanbul'da Sultanahmet'teki bir otelin hissedarlarından olan iktidardaki Yeni Demokrasi Partisi yöneticilerinden Yiota Trigoni, bunun için "görülmedik saldırılara maruz kaldığını" savundu ve siyasi hayatına son verdiğini açıkladı.
Yeni Demokrasi Partisi'nin Oniki Ada'dan sorumlu başkan yardımcısı Yiota Trigoni, Yerebatan Sarnıcı'nın karşısındaki And Hotel'in tanıtım kampanyasında yer alınca, "Türk turizmine hizmet ediyor" eleştirilerine maruz kaldı.
Büyükannesinin İzmirli olduğunu belirten Trigoni, Türk turizminin reklamını yaptığı iddialarını reddetti.
'3.5 YIL ÖNCE ALDIM'
Yunanistan'ın genç siyasetçilerinden olan Trigoni, "Bir Türk oteline ortak olmamın, görevimle bağdaşmadığını söylüyorlar. Oysa o hisseleri 3.5 yıl önce aldım" dedi.
Asıl mesleği diş hekimliği olan Yiota Trigoni, Yunanistan'da ünlülerin diş doktoru olarak biliniyor.
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |