'Güçlü dolar'ın fendi 'güvenli liman'ı yendi

Altın, yatırımcıların ABD'de karmaşık istihdam verileri ve Fed'in enflasyonu dizginlemek için çizeceği faiz patikasına yönelik fiyatlamaların etkisiyle haftaya düşüşle başladı. Haftanın ilk işlem gününde spot piyasada altının onsu 1.667 doları gördü.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem
Player yükleniyor...

Altın, güçlü dolar ve ABD verilerinin yatırımcıları ABD Merkez Bankası’nın (Fed) sıkılaşma döngüsü üzerine yeni değerlendirmelere sürüklemesiyle düşüş kaydetti. Haftanın ilk işlem gününde spot piyasada altının onsu 1.670 doların altını görerek 1.667 dolara indi. Gram altın da 997 liradan işlem görüyor.

Spot altın mart ayında yılın zirvesini görmüş, Fed’in enflasyonu dizginlemek için faizleri artırmasıyla dolar ve tahvil getirilerinin yükselmesi sonrasında yaklaşık yüzde 20 gerilemişti. 

#reklam#

Altın, geçen cuma ABD’de yayımlanan tarım dışı istihdam verilerinin işgücü piyasasına dair karmaşık bir tablo çizmesinin ardından yükselmişti. ABD’li işletmeler ekim ayında güçlü işe alım ve ücret artışları bildirdi. Bu agresif oran artışlarına ve belirsiz bir ekonomik görünüme rağmen çalışanlara yönelik talebin güçlü kaldığını gösteriyor.

Piyasalar bu hafta ABD’de eylül ayında 40 yılın zirvesini gören çekirdek enflasyonun ardından perşembe günü gelecek ekim enflasyonu verisini bekleyecek. Fiyatlarda soğuma başlasa bile TÜFE hâlâ Fed’in hedef bölgesinin çok üzerinden seyrediyor.

Dünya Altın Konseyi’nden yapılan açıklamada, altının agresif para politikaları ve piyasalara müdahaleleri geri çeviren bazı merkez bankalarının desteğini kazanabileceği belirtildi.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol