'Pakdemirli çiftçiye maliyetinin altında fiyat verdiğini itiraf etti'

"Tarım ve Orman Bakanı, mecliste yapmış olduğu konuşmada tablolar göstererek üretim maliyetlerini kamuoyuyla paylaştı. Arpa için 1 lira 85 kuruş maliyeti olduğunu söyledi. Bu yıl arpaya verilen taban fiyat ise 1 lira 75 kuruş"

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem
Player yükleniyor...

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin TBMM bütçe görüşmelerindeki konuşmasının bir itiraf içerdiğini söyledi. Gürer, şu ifadeleri kullandı;

*Tarım ve Orman Bakanlığı'nın skandal açıklamaları devam ediyor. Son olarak Tarım ve Orman Bakanı, mecliste yapmış olduğu konuşmada tablolar göstererek üretim maliyetlerini kamuoyuyla paylaştı.

*Arpa için 1 lira 85 kuruş maliyeti olduğunu söyledi. Bu yıl arpaya verilen taban fiyat ise 1 lira 75 kuruş. Yani Tarım ve Orman Bakanı, arpa üreten çiftçiye maliyetinin altında bir fiyat verdiğini itiraf etmiş oldu.

“VERDİĞİ BUĞDAY MALİYET FİYATI DA YANLIŞ”

#reklam#

*Aynı bakanlık bu yılın başında yapmış olduğu açıklamada mercimekte yüzde 6 artış olacağını duyurdu. Daha sonra 6 ay gecikmeli düzeltme yaptı. Yüzde 30 ürün kaybımız olacağını duyurdu. Mercimeğe 5 bin lira taban fiyat verdi. Şu anda mercimek 13 bin lira ton fiyatı. Ayrıca arpa için çiftçimize 1750 lira taban fiyat verdi.

*4 bin 550 liradan yurt dışından tonu arpa getirdi. 450 bin ton arpa açığımız var diyen bakanlık, şu ana kadar 2 milyon 500 bin ton arpa ithal etti. Böylece bakanlık, taban fiyat olarak arpada verdiği 1 lira 75 kuruşun aslında 1 lira 85 kuruşa mal olduğunu meclisteki yaptığı konuşmada itiraf etti. Burada verdiği buğday maliyet fiyatı da yanlış. Buğday için verdiği fiyat da düşük.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol