7 Lirayı aştı! Dolar, euro ve altın fiyatlarında son durum…

Dolar/TL sert düşüşlerin ardından yeniden 7 TL civarında dengelendi. Küresel piyasalarda dün yaşanan sert hareketlerin devam edip etmeyeceği izleniyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem
Player yükleniyor...

Merkez Bankası’nın (TCMB) sıkı politika duruşunu uzun süre devam ettireceği söyleminin desteğiyle kasımdan beri yüzde 20’nin üzerinde değer kazanan TL’de dün uzun bir aradan sonra ilk kez değer kaybı yaşandı.

Piyasalarda ABD faizleri kaynaklı dolara yönelimi ve riskli varlıklardan dünkü kaçışların devam edip etmeyeceği ana gündem maddesi olarak takip ediliyor.

İŞTE SON DURUM

DOLAR 7,0423(%0,68)

EURO 8,5041(%0,38)

ALTIN 405,9783(%0,53)

TCMB’nin bugün başlayacak ve yarın sonuçları açıklanacak faiz kararı öncesi piyasalarda ayrıca iç siyasi gündem, ve Cumhurbaşkanı başkanlığındaki kabine toplantısı da takip edilen konular arasında.

#reklam#

Dolar/TL dün Ağustos 2020’den beri ilk kez 6.9’a kadar geriledi. Ancak bu kazanımlarını koruyamadı.

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, “TL dün dolar karşısında yüzde 0.4 değer kaybetti. Benzer para birimlerinde yüzde 1.5’e yakın değer kayıpları yaşandı. TL’de değer kaybında da pozitif ayrışmanın devamı önümüzdeki döneme bakışımızı iyimser tutuyor. Dün küresel piyasalarda büyük bir sarsıntı yaşanmış durumda. ABD faizlerinde kalıcı yükseliş gelişmekte olan piyasalar için çok olumsuz bir senaryo ve şuan tam olarak fiyatlarda değil. O yüzden risk de yüksek. TL’de pozitif ayrışmaya rağmen bunun yanmasını gördük. Şimdi takip edeceğimiz ana unsur bu küresel fiyatlamanın kalıcı olup olmayacağı ki bir geçici olmasını bekliyoruz” dedi.

ABD Hazine tahvili getirileri dün bir yılın en yüksek seviyesine ulaşarak dolara destek verdi ancak hisse senetleri piyasalarında satışlara neden oldu. Yatırımcıların küresel ekonominin toparlanmasını sağlayan mali destek paketlerinin enflasyonda yükselişe neden olacağını değerlendiriyorlar.

ABD’nin 10 yıllık Hazine tahvil getirisi Asya piyasalarında Şubat 2020’den bu yana en yüksek seviyesi olan %1.3330’a kadar yükselmesi dün küresel piyasalarda riskten kaçışın da ana belirleyicisi konumunda.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol