Albayrak: Cari açık konusunu kaldıracağız, döviz fazlasını konuşacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Mayıs 2018'de yola çıkan Türkiye'nin ilk milli sondaj gemisi Fatih'in Tuna-1'deki sondajında 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi bulduğunu duyurdu.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem
Player yükleniyor...

Erdoğan'ın ardından açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Allbayrak, bugünün Türkiye'nin milli enerji politikaları açısından tarihi bir gün olduğunu ifade ederek, "Türkiye artık yeni bir döneme giriyor; Ne Doğu ne Batı yeni eksen Türkiye" diye konuştu.

Yeni bir sürece girildiğini söyleyen Bakan Albayrak, "Buradaki mevcut keşif ve potansiyelle inşallah ülkemizin gündeminden cari açık konusunu kaldırıp, döviz fazlasını konuşacağımız yeni bir dönemin başladığını görmüş oldum" dedi.

Enerji Bakanı Dönmez: Burada işlemimiz bitmedi, yaklaşık bin metre daha ineceğiz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Fatih Sondaj Gemisi'nden yaptığı açıklamada, "Bugün bizler için çok önemli bir gün. Türkiyemiz, milletimiz için tarihi dönüm noktalarından olabilecek bir gün yaşanıyor. Potansiyeli yüksek lokasyonlara yoğunlaştık. Burası 9. derin deniz sondajımız. Rabbime hamd ediyorum. Karadeniz'de Trabzon'da montaj işlemi yapıldı. 20 Temmuz'da matkap indi" diye konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Türkiye olarak çok önemli bir sürece şahitlik ediyoruz. Milletimizin tarihinde ağustos ayı zaferler ayı. Bugün yine bir ağustos ayında ülkemizin makus talihini tarihe gömdüğümüz sürece şahitlik ediyoruz. Bizim için övünç kaynağı. Tam bağımsızlık yolunda çok büyük bir adım atıldı. Yarınlara çok daha umutlu taşıyacak bizleri. Keşif ülkemizin dört bir yanındaki vatandaşımızın gururla sevinç yaşayacağı bir adım atılıyor.

#reklam#

Cari açık konusunu ülkemizin gündeminden çıkaracağız. Yeni bir sürece girdiğimizi görmüş oldum. Türkiye artık yeni bir döneme giriyor. Ne Doğu ne Batı yeni eksen Türkiye söylemiyle yeni bir sürece gidiyoruz. Muazzam çileli bir yolcukla bu neticeyi ortaya koydukları için şükranlarımı sunuyorum. Bir kez daha şuna inanç ve imanla şahitlik ettim ki  Allah hiçbir emeği zayi etmiyor. Bugün yeni bir çağın açıldığına inanıyorum."

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bugün ülkemiz için tarihi bir dönüm noktasındayız, yeni dönemde odaklanacağımız esas konu petrol ve doğal gaz olacak. Bu bölgede en kısa sürede yeni tespit kuyularımızı açacağız. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında vatandaşlarımızla kendi gazımızı buluşturacağız. Gazın kalitesi önemli, son derece kaliteli gösteriyor. Bu bölgede 6 bin kilometrelik sismik çalışma yapacağız.

Biz her zaman inandık. Varsa mutlaka bulacağız dedik. Biz de aradık ve bulduk. Burada milletimizin duası son derece önemli. Sizin arkamızda dimdik durmanızla, azimle, kararlıkla bu işlemlere devam ettik. Bazı keşiflerimiz olumsuz sonuçlansa da vatandaşlarımız bize büyük destek verdi.

#reklam#

Dışişleri Bakanımız haklı davamızı sonuna kadar savundu. Milli Savunma Bakanı bizi donanmasıyla yalnız bırakmadı, teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu süreçte alın terini koyan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

En büyük teşekkürümüz aziz milletimize. Güzel haberler vermek için yeniden bir arada olmak üzere selam ve saygılarımı iletiyorum."

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol