Ali İlseven'den yeni skandal: Sahtesinden sonra çakma üniversitesi de ortaya çıktı

Gerçekte olmayan Yeni Pazar Üniversitesi’ni kuran, sahte diploma dağıtan ve lise mezunu olduğu iddia edilen Prof. Dr. Ali İlseven’in, dünyaca ünlü Freud Üniversitesi’nin sahtesini kurduğu ve buradan da parayla sahte diploma dağıttığı ortaya çıktı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Yeni Pazar Üniversitesi’nin hiç var olmamasının ortaya çıkmasının ardından ikinci bir skandal gündeme bomba gibi düştü. Üniversitenin rektörü olarak görülen ve lise mezunu olduğu ortaya çıkan Ali İlseven’in, dünyaca ünlü Freud Üniversitesi’nin sahtesini de kurduğu ve buradan da parayla sahte diploma dağıttığı ortaya çıktı.

Olay, savcılıklara yapılan suç duyurularında ortaya çıktı. Mağdurların avukatı Dilara Damla Öksüz, çakma Freud Üniversitesi skandalı hakkında şu bilgileri verdi: 



“Gerçekte olmayan Freud Üniversitesi www.freud-edu.de adresinde faaliyet gösteriyor. Burada da bir imla oyunu var. Sadece üniversitelerin kullanabildiği “edu” uzantısı alınmış gibi gösteriliyor.

Tire işareti (-) yerinde nokta (.) olsaydı bu gerçek bir üniversite adresi olacaktı. “freud-edu.de” herkesin bir domain şirketinden alabileceği bir domain. Hiçbir belge gerektirmiyor ve birkaç dolara alınabilir bir adres.

Ne yazık ki, gerçekte var olmayan üniversite şu an yayında ve kayıt almaktadır. Almanya’da olduğu iddia edilen bu üniversite gerçekte yok. Avusturya Freud Üniversitesi’ni taklit ederek algı yaratıp binlerce kişiyi dolandırmaktadır."

Linkedin’de “Prof. Dr.” unvanını kullanan Ali İlseven’in profilinde Almanya Freud Üniversitesi’nde mütevelli başkanı olduğu yazıyor.

"ALMANYA'DA HUKUKİ YOLLARA BAŞVURACAĞIZ"

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda; Ali İlseven, Damla İlseven ve Şerife Kalkan hakkında, “Nitelikli dolandırıcılık”, “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak ve Yönetmek”, “Resmi Belgede Sahtecilik” gibi çok sayıda suçtan cezalandırılması istendi.

Bu arada, konuyla ilgili açıklamalarda bulunan iletişim akademisyeni Doç. Dr. Osman Vedüd Eşidir, şu uyarılarda bulundu:

“Sahte üniversitelerin sahte diplomalarını alan birçok kişi bunun sahte olduğunu biliyor ve kamu da ya da özel sektörde yükselmek için bu diplomayı kullanıyor.

Birçok kişi de gerçekten hiçbir şeyden habersiz dolandırılıyor. Bu diplomalarla Türkiye ya da Avrupa’da iş başvurusu yaparsanız sahtecilikten tutuklanabilirsiniz.

Masum olduğunuzu ispatlamanız yıllarca sürebilir. İş başvurusu yapmadan önce diplomanızın gerçekliğini e-devletten sorgulayın."

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol