Ali Kibar'dan paslanmaz sektörüne ret: Varsa bir babayiğit, buyursun kursun

Paslanmaz çelik sektöründe antidamping gerilimi devam ederken, Kibar Holding’in patronu Ali Kibar, önemli açıklamalarda bulundu. Kibar, tesisi alma yönündeki söylemler karşı; “Bizim satılık tesisimiz yok. Ama varsa bir babayiğit buyursun kendi tesislerini kursunlar” dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Paslanmaz çelik sektöründe, Türkiye’deki en büyük  hammadde üreticisi Posco Assan ile mamul üreticileri arasında yaşanan antidamping geriliminin sürdüğü bugünlerde, Kibar Holding’in patronu Ali Kibar, Ekonomist'ten Sibel Atik'e konuştu.

Türkiye’nin en büyük paslanmaz yassı çelik üretim tesisi Posco Assan TST’nin 10  yılı aşkın süredir sektör için attığı adımların önemine değinen Ali Kibar, gerilimde karşı taraftan gelen satın  alma talebi konusunda ise net bir mesaj verdi.

Kibar, “Varsa bir babayiğit buyursun, tesisi kursun. Kimse kurmayın demiyor ki. Kurun  tesislerinizi, bizler mutlu oluruz” diye konuştu. 

NE OLMUŞTU?

Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane, Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TUSİD) Başkanı Bekir Topuz, Posco Assan TST’nin ortağı Kibar Holding’in CEO’su Haluk Kayabaşı’nın ‘Zarar ediyoruz, tesisi kapatabiliriz’ açıklaması ile ilgili olarak, “Söyledikleri çok manidar. Yüzde 12 ek vergi avantajı olduğu halde firma zarar ettiğini söylüyor. Yüzlerce firma paslanmaz çelik ithal ediyor. Bunu da ek vergi avantajı olmadan yapıyor. Üstüne de kar ediyor.

Bu firma nasıl zarar ediyor, akla mantığa sığmıyor. Burada bir yönetim hatası olduğunu, satın alma hatası olduğunu düşünüyoruz. Sanırım Koreli ortakları yüksek fiyattan fatura kesiyor. 

Biz paslanmaz çelik kullanan sektörler bu tesisin kapanmasına izin vermeyiz. Burayı onlardan satın alabiliriz. Geldiğimiz gibi de firmaya sunulan vergi avantajının kaldırılarak, sıfırlandırılmasını talep edeceğiz.

Zarar ediyor dedikleri firmayı da 6 ayda kara geçireceğiz. Endonezya’dan, Çin’den, Tayland’dan ürün alıp, bu fabrikayı çalıştırabiliriz. Bu firma katma değer yaratmıyor.

Bir üretim tesis değil. Sadece inceltme yapıyorlar. Yarattıkları katma değer de yüzde 10 seviyelerinde. Durum buna göre değerlendirilmeli.” İfadelerini kullanmıştı.

 

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol