Ali Ülker: Günde 17.500 adım atıyorum, 2 saat sosyal medyadayım

Türk sanayisinin köklü şirketlerinden Yıldız Holding, hızlı bir değişim ve dönüşüm süreci içinde.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Dönüşümün liderliğini ise 40 yıldır iş yaşamının içinde olan ve üretimde geleneksel süreçlerin önemli bir kısmına tanıklık eden Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker yapıyor.

Sabah'tan Feride Cem'in haberine göre yurtiçi ve yurtdışındaki yatırımlarıyla 75 bin kişiye istihdam sağlayan Yıldız Holding'in genç istihdamını artırmak için başlattığı JOB Talent 2023 buluşmasında gençlerle bir araya gelen Ülker, "Biz eskiden cumartesi günleri bile çalışırdık. Şimdi ise hibrit çalışma sistemindeyiz, hatta çalışanlarımızı işe gelmesinler diye ittiriyoruz. Bu değişim sürecinde gençler bizim için kilit rol oynuyor" diye konuştu.

ALGILARI YÜKSEK SABIRLARI AZ

Yıldız Holding'de üst düzey çalışanlarda yaş ortalamasının 50'ler civarında olduğunu söyleyen Ülker, "Yeni dünyayı anlamak adapte olabilmek, süreçleri yönetebilmek bizim için kolay değil. Şirketlerin gençleşmesi bunun için önemli" dedi.

Şu anda bir tepe yönetici olarak yaşadığı en büyük sıkıntının, karşılaştığı en büyük problemin kendi neslinin gençlere uyguladığı baskı olduğunu anlatan Ülker, şunları anlattı: "Gençleri kendimize benzetmeye çalışıyoruz. Onlar asla benzemeyecek. Bize benzemedikleri için gençleri almak istiyoruz ama çalışırken kendimize benzetmeye çalışıyoruz. Bazı yöneticiler ekibini elinin altında istiyor. İnsanlar her yerden çalışabilmeli. Yönetim kurullarımızı bile hibrit yapıyoruz." Gençlerde gördüğü en önemli özelliklerin ne olduğu sorusuna Ülker şu yanıtı verdi: "Bir olaya hızlı konsantre olamıyorlar. Uzun bir şey izlemekten veya takip etmekten sıkılıyorlar. Algı boyutları çok daha yüksek, sabırları az."

KENARDA DURUP SABRETMEYİN TALEP EDİN İKİ SAAT SOSYAL MEDYADAYIM

Günde 17.500 adım attığını söyleyen Ülker, "Doğada yürümek, düzenli spor yapmak sadece vücudu değil zihni de rahatlatıyor. Hayatın stresiyle başa çıkabilmek için mutlaka bir hobi edinin. Beni spor yapmak ve dışarıda olmak rahatlatıyor. Biraz ortamdan kopun. Rutinin dışına çıkın. Uykunuzu almazsanız veriminiz düşer" dedi. Sosyal medya kullanımı için kendine süre koyduğunu söyleyen "Günde 2 saat ekran sürem var. İç yazışmalarımız vs ile bu süre 4-5 saati buluyor. En çok da internet erişiminin olmadığı zamanlarda mutlu oluyorum. Biraz uzak kalmak da çok güzel" şeklinde konuştu.

30 BİN KİŞİDEN SADECE 90'I SEÇİLDİ

JOB Genç Yetenek Programı'na bu yıl başvuran 30 bin kişi arasından 90 öğrenci seçildi. 12 yıldır yürütülen staj ve işe alım programıyla genç yeteneklerin staj programlarıyla global bir yapıda kariyer fırsatına sahip olmalarına destek oluyor, uygun adaylar belirleyerek Yıldız Holding bünyesinde istihdam ediliyor.

Her yıl organizasyona 400 civarında nitelikli çalışan katılıyor. Bu programı çok önemsediklerini söyleyen Ali Ülker, "Yıldız Holding ve şirketlerinde çalışmaya devam eden stajyerler ve yeni mezunlar bizim için çok kıymetli" diye konuştu.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol