Aremas'ın patronu Vedat Arslan sürpriz yatırıma hazırlanıyor

Aremas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, 2023 yılında yeni bir yatırım sinyali verdi

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem
Player yükleniyor...

Gayrimenkulde uzun yıllardır sahip olduğu tecrübesi ile konsept geliştirmeden satış sonrası hizmetlere A’dan Z’ye danışmanlık hizmeti sunan Aremas Gayrimenkul’ün Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, 2023 yılında yurt içi ve yurt dışında yeni projelere hizmet vermeye devam edeceklerini ve Dubai ofisini hizmete açacaklarını söyledi.

Gayrimenkul sektörünü de değerlendiren Arslan, 2022 yılının ikinci yarısında krediye erişebilirliğin azalması ve artan konut fiyatları ile birlikte satışların gerilediğini, 2023 yılının performansını ise krediye erişim kriterinin belirleyeceğini ifade etti.

13 yıl önce, büyük ölçekli konut projelerine satış ve pazarlama desteği vermek üzere kurulan Aremas, zaman içerisinde iş kollarına konsept geliştirme, proje geliştirme danışmanlığı ve ticari satış ile kiralama fonksiyonlarını da ekleyerek, gayrimenkul projelerine 360 derece danışmanlık hizmeti veren bir marka haline geldi. Bugüne kadar satış pazarlama, proje ya da konsept geliştirme hizmeti verdiği projelerin toplam satılabilir alan büyüklüğü 4.5 milyon metrekarenin üzerine ulaşan Aremas, bugün yurt içinde İstanbul, İzmir ve Bodrum’da, yurt dışında Almanya’nın Düsseldorf, Azerbaycan’ın Bakü, Gürcistan’ın ise Tiflis ve Batum şehirlerindeki ofisleriyle çalışmalarını yürütüyor. 

“2022 yılında önceki yıllara göre hızlı büyüme gösterdik”

2022 yılına ilişkin değerlendirmede bulunan Aremas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, “2022 yılında önceki yıllara göre hızlı bir büyüme gösterdik. 2022 yılında İstanbul, İzmir, Bodrum, Kocaeli, Sakarya ve Gürcistan’da toplam satılabilir alan büyüklüğü 1.3 milyon metrekarenin üzerinde projeye geliştirme danışmanlığı ve konsept geliştirme rapor hizmeti sunduk. Bugün yaklaşık 1.5 milyar dolar toplam değere sahip 11 projenin satış ve pazarlama çalışmalarına devam ediyoruz. 2023 yılı ve sonrası için iş hedefimizi Aremas’ın yayılımını artırmak, hem Türkiye’de hem de dünyanın farklı şehirlerinde yer almak olarak belirledik. 2023’de İstanbul Sarıyer, Bahçeşehir, Kurtköy ve Beykoz’da, Adana, İzmir ve Bodrum’da, yurtdışında ise Gürcistan’daki Batum ve Tiflis’deki projelerimiz gündemimizde yer alıyor. Bununla beraber Gaziantep, Diyarbakır, Balıkesir, Bursa gibi şehirler başta olmak üzere gayrimenkul sektörünün geliştiği Anadolu illerinde; yurt dışında ise Gürcistan ve Azerbaycan’daki yoğunluğumuzu artırmanın yanında Kazakistan, Özbekistan ve pek çok sektör için 2023 yılının yıldız destinasyonu olmaya aday Suudi Arabistan’da yer almayı hedefliyoruz” dedi.

“2023 yılının ilk haftası Dubai ofisimizi açacağız”

Yurt dışı operasyonları hakkında bilgi veren Arslan, “Geçmişte çok büyük satışların yapıldığı Suudi Arabistan pazarının önümüzdeki dönemde tekrar açılacağını öngörüyoruz. Aremas olarak iş yapmayı hedeflediğimiz ülkeler arasında Suudi Arabistan da yer alıyor. Suudi Arabistan pazarında daha güçlü yer alabilmek için 2023 yılının ilk haftalarında Dubai ofisimizi açacağız. Aynı zamanda Türkiye’de verdiğimiz hizmetlerin aynısını Dubai’de de vereceğiz. Gürcistan’da ise 3 önemli projeye hizmet veriyoruz. Hem Gürcistan hem de Azerbaycan’da yeni projeler için görüşmelerimiz devam ediyor. Almanya Düsseldorf ofisi vasıtasıyla Almanya’da da faaliyetlerinin devam ettiklerini belirten Arslan, “Düsseldorf lojistik konumu itibariyle hem Türklerin en çok yaşadığı bölgelere hem de Belçika ve Hollanda’ya yakınlığıyla stratejik açıdan çok önemli. Avrupa’daki Türk nüfusuna hitap eden önemli bir noktadayız. Tanıtım ve pazarlama faaliyetlerimizi yoğunlaştırarak 2023 yılında Almanya’daki varlığımızı da güçlendirmeyi hedefliyoruz” diye ifade etti.

Arslan: Sürpriz bir yatırım var

Vedat Arslan, Aremas haricinde yeni bir yatırım için hazırlandıklarını belirterek, "Bu çok özel bir yatırm. Aremas'tan hariç yeni bir çalışma yapıyorum. Yakın zamanda açıklayacapım" dedi.

 

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol