Atatürk Havalimanı'nın yıkımında Kılıçdaroğlu'nun tepki gösterdiği müteahhidin şirketine İBB gayrimenkul satmış

İBB’nin paylarını ihale düzenlemeden rekabet ortamı yaratmadan piyasa rayicinin altında bir değere ek protokol yoluyla devretmesi eleştirilmişti

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem
Player yükleniyor...

İstanbul’un en değerli ve en tartışmalı parsellerinden Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinde yükselecek proje İBB'nin paylarını Yapı ve Yapı firmasının tek başına aldığı ortaya çıktı. Şirket, Atatürk Havalimanı'nın pistlerini yıkmasıyla gündeme gelmişti.

#reklam#

İstanbul’un en değerli lokasyonlarından birinde yer alan Beşiktaş’taki Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinde yükselecek lüks proje gündemden düşmüyor.

Sözcü'den İsmail Şahin'in haberine göre;  İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, 2021 yılının sonunda paylarının tamamını satarak çekildiği projede tek alıcının Yapı ve Yapı şirketinin olduğu ortaya çıktı. 

Sözcü'nün ulaştığı ek protokole göre, İBB, 36 kat yüksekliğinde 3 gökdelenden oluşan projedeki paylarını 2 milyar 40 milyon liraya devretti. Daha önce alt yüklenicinin ödediği 138 milyon 852 bin lira düşüldükten sonra 920 milyon lira peşinat alındı. Kalan kısım ise Kasım 2023’e kadar dört taksit halinde vadelendirildi.

Proje için yapı ruhsatlarını almış ve kat irtifaklarını kurulduğu için imzalanan protokole göre, İBB arazideki hissesini değil projede yer alan 536 bağımsız birimdeki paylarını sattı. İki kulede 251 rezidansın yer alacağı projenin üçüncü kulesi ise 156 oda, 16 süitten ve üç restoran oluşan bir otel olarak işletecek.

#reklam#

Protokolün eklerinde yer alan listeye göre, rezidans ve ticari alanlardan oluşan toplam 95 bin 414 metrekarelik satılabilir alana KDV dahil 4 milyar 187 milyon lira değer biçildi. Protokoldeki listeye göre, İstanbul'un en değerli bölgesinde yer alan çoğu Boğaz manzaralı olacak rezidansların KDV dahil 4 milyon ile 9 milyon lira arasında bedel üzerinden el değiştirdi.

İBB’nin paylarını ihale düzenlemeden rekabet ortamı yaratmadan piyasa rayicinin altında bir değere ek protokol yoluyla devretmesi eleştirilmişti. Son olarak Atatürk Havalimanı’nın pistlerinin yıkım işini alarak gündeme gelen Yapı ve Yapı firmanın sahibi Zafer Yıldırım için, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "özel ilgi göstereceğiz" demişti.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol