Ayhan Bora Kaplan operasyonunda gizli tanığın kaçışını komiser organize etmiş

Ankara Emniyetinde görevli üst düzey müdürlerin, FETÖ'nün 17/25 taktikleriyle yapmaya çalıştığı kumpas soruşturmasının deşifre olmasıyla birlikte gizli tanık Serdar Sertçelik'in yurtdışına firarı da mercek altına alındı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Sabah'tan Halit Turan'ın ulaştığı bilgilere göre; Sertçelik'in ayağında elektronik kelepçeyle yurtdışına kaçışıyla ilgili yine Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesinde görevli komiser Metehan İlkyaz ile onunla bağlantılı 3 sivil, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla gözaltına alındı.

İlkyaz koordinesindeki 3 şüphelinin, Sertçelik'i Ankara'dan İstanbul'a araçla götürdüğü, buradan da Bodrum üzerinden Yunanistan'ın Kos Adası'na kaçışını organize ettikleri ortaya çıktı.

O KOMİSER BORA KAPLAN AVUKATIYLA İSTİHBARAT TAKİBİNE TAKILDI

Ayhan Bora Kaplan suç örgütünün lideri Bora Kaplan'ın İzmir cezaevinde ek ifadesinin alınması için Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesinde görevli rütbeli polisler Metehan İlkyaz, M.M.Ç. ile Organize Suçlarla Mücadele Şubesinden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik'in şoförlüğünü yapan Y.Ö. ile C.Y. cezaevinde ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından iddiaya göre Bora Kaplan'ın avukatı ile buluştu.

Avukatla yemek yedikten sonra masaj salonuna giden polislerin yaptığı tüm görüşmeler ise MİT ve Emniyet İstihbarat'ın takibine düştü.

Olayın fotoğraf ve video görüntüleriyle ortaya çıkmasının ardından Metehan İlkyaz, Organize Şube'den gönderilerek hakkında soruşturma açıldı.

İKİNCİ GİZLİ TANIK DA İFADESİNİ GERİ GEÇTİ

Soruşturma kapsamında Serdar Sertçelik 9 Ekim'de M-7 koduyla gizli tanık yapılırken, 9 Kasım'da ise "Ü5W1G8K6L3" koduyla bir gizli tanığın daha ifadesi alındı.

7 sayfa ifade veren gizli tanık, Ayhan Bora Kaplan suç örgütünün eylemlerine yönelik bilgiler verdi.

Sertçelik'in baskı altında zorla ifadesini aldıklarını açıklaması ve ifadeyi aldığı öne sürülen üst düzey emniyetçilerin gözaltına alınmasının ardından Ü5 kodlu gizli tanık da suç örgütünün yargılandığı Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesine giderek "Zorla gizli tanık yapıldım" diyerek ifadesini geri çekti.

Gizli tanığın yaşadıklarıyla ilgili de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığında ifadesinin alındığı öğrenildi.

KAÇIŞI ORGANİZE ETMİŞ

Soruşturma kapsamında dün ise Organize Şube'de görevli Komiser Metehan İlkyaz ile onunla bağlantılı olduğu belirtilen 3 sivil şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan Komiser İlkyaz'ın, gizli tanık Serdar Sertçelik'in yurtdışına firarında kilit isim olduğu ortaya çıktı.

İlkyaz ile birlikte gözaltına alınan 3 şüphelinin, Sertçelik'i Ankara'dan İstanbul'a araçla götürdüğü, buradan da Bodrum üzerinden Yunanistan'ın Kos Adası'na kaçışını sağladığı belirlendi.

Gözaltına alınan 5 polis ile 3 sivilin ifadelerinin Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde Cumhuriyet Savcısı nezaretinde alındı.

1 ŞÜPHELİ SERBEST KALDI

Şüphelilerden tüm sorulara açık yanıtlar verdiği belirtilen Organize Suçlarla Şube Müdürü Kerem Gökay Öner'in mevcut delil durumu göz önünde bulundurularak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı bildirildi.

Öner hakkında yurtdışına çıkış yasağı adli kontrol tedbiri uygulandığı aktarıldı.

Diğer 7 şüphelinin ifade işlemleri ve delillerin toplanmasının ardından Ankara Adliyesi'ne sevk edilecekleri öğrenildi.

Bu arada İçişleri Bakanlığı'nca görevlendirilen iki mülkiye başmüfettişinin de Serdar Sertçelik ile Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan arasında geçen ses kayıtlarını çözümlediği ve bu doğrultuda soruşturmanın sürdüğü bilgisine ulaşıldı.

Bu arada Metehan İlkyaz hakkında suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'ın cezaevinde ifadesinin alınmasıyla ilgili soruşturma başlatılmıştı.

İlkyaz, M.M.Ç., Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik'in şoförlüğünü yapan Y.Ö. ve C.Y. adlı polislerin, suç örgütü lideri Kaplan'ın İzmir Cezaevi'nde ifadesinin alınmasının ardından Kaplan'ın avukatı ile buluştuğu iddia edilmişti.

Avukatla yemek yedikten sonra masaj salonuna giden polislerin yaptığı tüm görüşmelerin MİT ve Emniyet İstihbaratı'nın takibine düşmesinin ardından İlkyaz hakkında soruşturma açılmıştı.

JANDARMA'DA SORGULANIYORLAR

Daha önce gözaltına alınan Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Organize Şube'den Sorumlu Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Şube Müdürü Kerem Gökay Öner ile Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan ile Organize Şubede görevli komiser Ufuk Gültekin'in de aralarında bulunduğu toplam 5 Emniyet mensubu ile Sertçelik'in yurtdışına kaçışında Emniyetçilerle birlikte hareket eden 3 sivilin, Ankara İl Jandarma Komutanlığı'nda gözaltında oldukları, ifadelerinin burada Cumhuriyet Savcısı nezaretinde alındığı, ifade işlemleri ve delillerin toplanmasının ardından Ankara Adliyesi'ne sevk edilecekleri öğrenildi.

İçişleri Bakanlığınca görevlendirilen iki Mülkiye Başmüfettişin de Serdar Sertçelik ile Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan arasında geçen ses kayıtlarını çözümlediği, bu doğrultuda soruşturmanın sürdüğü bilgisine ulaşıldı.

UĞUR DÜNDAR 3 HABER DİZİSİ HAZIRLADI

Öte yandan; Ankara'da, 15 Nisan'da Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının davasında örgüt üyelerinden sanık Muhammet Kaplan duruşmada "Başkomiser firari Sertçelik'i sorgu odasında Uğur Dündar ile görüştürdü.

Ya telefonla ya da yüz yüze orasını bilmiyorum fakat bunu duydum ve yemin ederim" şeklinde açıklama yapması gözleri gazeteci Uğur Dündar'a çevirdi.

Gizli tanıkla görüştürüldüğü iddia edilen ve gizli tanığa, polisleri kastederek, 'Abilerin ne derse yap onları üzme' dediği iddia edilen Dündar Ayhan Bora Kaplan organize suç örgütüne yönelik; 28 Eylül 2023'de "Korku filminden beter", 30 Eylül 2023'de "Korku filminden beter (2)" ve 8 Ekim 2023 tarihinde ise; "Kilit isim Serdar Sertçelik gözaltına alındı" şeklinde haber dizisi yayınladı.

İFADELER SAVCIDAN ÖNCE DÜNDAR'A ULAŞTI

Dündar'ın bu haber dizisindeki yazıların, M7 kodlu gizli tanık Serdar Sertçelik'in 9 Ekim 2023'te imzalattırılan ifadesinde birebir yer alması dikkat çekti.

Gizli tanığın ifade tutanaklarının savcılıktan önce Dündar'a nasıl ulaştığı ise merak konusu oldu.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol