Bakan Bilgin'den asgari ücret ve 3600 ek gösterge açıklaması

Bakan Vedat Bilgin, asgari ücreti gündemden çıkartacak bir çalışma içinde olduklarını belirtti.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem
Player yükleniyor...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete ilişkin bir açıklama yaptı.

Plan Bütçe Komisyonunda bakanlığının bütçe sunumunu yapan Bilgin, "Asgari ücretle ilgili yaptığımız hesaplar var enflasyon karşısında emeği koruyacak asgari ücret seviyesinin belirlenmesi gerektiği düşüncesiyle hareket ediyoruz" dedi.

İşçileri koruyacak, asgari ücret meselesini gündemden çıkartacak bir  çalışma içinde olduklarını belirten Bilgin, "Rahatlama sağlayacağını şimdiden söyleyebilirim" diye konuştu.

Bilgin, "2500 muhtelif sektörlerde çalışan işçileri, işverenleri yöneticileri, esnaf başka meslekten insanları kapsayan toplumun beklentilerini mümkün olabileni ortaya koyan araştırma yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

3600 EK GÖSTERGE ÇALIŞMALARI

#reklam#

Bakanlık bünyesindeki 3600 ek gösterge çalışmalarının da başladığını kaydeden Bilgin, "Kapsamı ve maliyeti üzerinde çalışıyoruz yakında sendikalarla birlikte ortak bir çalışma yürüteceğiz. Kapsamı ne kadardır hangi grupları ne kadar kapsayabiliriz maliyeti nedir detaylı çalışma yürütüyoruz" dedi.

3600 EK GÖSTERGE NEDİR?

Ek gösterge, devlet memurlarının maaşları ile emeklilik dönemi ikramiye ve maaşlarının hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama metodu. Ek gösterge rakamları, unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor. Ek gösterge maaşı, ek gösterge puanının aylık katsayısı olarak belirleniyor. Ek göstergesi 3600 olan bir memur, göstergesi 2 bin 500 olan bir memurdan emeklilikte daha fazla maaş ve ikramiye alabiliyor.

Memuriyette 30 hizmet yılını dolduran ve 1. derecenin 4. kademesine ulaşmış olan yükseköğretim mezunu personel arasında ek göstergeden yararlanmayan ya da ek göstergesi 3600’dan düşük olanların ek gösterge rakamlarının 3600 olarak belirlenmesi durumunda aylık ücretlerinde ve emekliliğe ilişkin haklarında değişiklik yaratıyor.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol