Bakan Nebati, 150 Milyarlık paketin ayrıntılarını açıkladı: 2 yıl geri ödemesiz

"Yeni kredi paketinde 2 yıl ödemesiz dönem olacak, kredi Kalkınma Yatırım Bankası ve kamu bankaları aracılığıyla verilecek."

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem
Player yükleniyor...

.Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Bu ülkeyle beraber herkes büyüyecek, büyümeye de devam edeceğiz, bizim önümüzü kimse engelleyip, kapayamaz. Enflasyon konusunda ne yaptığımızı biliyoruz, bu işin üstesinden geleceğiz" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Samsun İş Dünyası Buluşması programında ekonominin gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Nebati'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

#reklam#

Döviz kurları kontrolümüz altında. Borsa İstanbul rekor kırıyor, rekorlarını da her gün egale ediyor. Büyümede öncü göstergeler birinci çeyrekte de aynı performansla yoluna devam ettiğini gösteriyor. İşsizliği inşallah tek haneye getirmiş olacağız. Bu yıl turist sayısındaki artış ve gelir artışı devam edecek. Alternatif pazarlardan Rusya'dan gelecek turist eksikliğini gidereceğiz.

"TL'YE GÜVENİ YAKALAYAN BİR DÖNEME GİRDİK"

Yatırımlara devam, çok ucuz kredi veriyoruz. Bu kredilerle amacımız belli; TL'ye güvenin, TL ile işlem yapın. bu ülke TL'ye güveni yakalayan bir sürece girdi. Verdiğimiz kredileri sıkı bir şekilde takip ediyoruz.

Tarımsal GES yatırımlarına ciddi bir destek veriyoruz.

"İŞSİZLİK RAKAMLARINDA TEK HANEYE GİDİYORUZ"

Hızlı şekilde tek rakamlı işsizliğe gidiyoruz. Öyle al parayı, dövize git, tüket, yata kata altına değil. İstihdam yaratacağınız yerlere götüreceksiniz bu parayı. Proje bazlı çalışıyoruz. Asla taviz vermiyoruz. Şikayetler geliyor, krediyi kullanamıyorum. Kusura bakma, üretim yapacaksan, ülkeye katma değer sağlayacaksan emrindeyiz, yoksa şikayet etme. Geçen hafta Mardin'de Urfa'da açıkladığımız tarımsal yatırımlara ciddi destek veriyoruz. Gelin Ziraat Bankası'na başvurunuzu yapın, GES'inizi kurun.

"2023'E FARKLI BİR HAVAYLA GİRECEĞİZ"

#reklam#

Bundan sonda döviz kredisi, dövizle işlem yapmaktan vazgeçin, ülkemize güvenin, paramıza güvenin. 2023'e farklı bir havayla gireceğiz. Enflasyonu kalıcı olarak ortadan kaldıracağız.

'ÜRÜN TAKİBİ İÇİN YENİ BİR DİJİTAL SİSTEM KURDUK'

Ürün takibinin anlık olarak yapılmasına yönelik yeni bir dijital sistem kurulmasına karar verdik, bu sistem sayesinde fiyatların aşırı bir şekilde şişirilmesi, beklentiler oluşturulması, stokçuluk gibi her türlü eylemin ortadan kaldırılmasını sağlayacağız.

"2 YIL ÖDEMESİZ DÖNEM OLACAK"

Yeni kredi paketinde 2 yıl ödemesiz dönem olacak. Kredi, Kalkınma Yatırım Bankası ve kamu bankaları aracılığıyla verilecek. Son dönemde krediler içinde ticari krediler sürükleyici rol oynuyor.

"ENFLASYONİST BASKI YARATMAYAN KREDİ BÜYÜMESİNİ ÖNEMSİYORUZ"

Attığımız ve atacağımız adımlarla enflasyon ataletini kıracak ve makul bir seviyeye getireceğiz. Enflasyonist baskı yaratmayan kredi büyümesini önemsiyoruz.

Mart ayı itibarıyla ticari kredi büyümesi yüzde 20,1 iken, tüketici kredilerinin büyümesi yüzde 16, hedefimize ulaşıyoruz."

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol