Bakan Nebati'den 9 yıl sonra Mısır'a kritik ziyaret

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Mali İşlerden Sorumlu Devlet Bakanı Mohammed bin Hadi Ahmed Abdullah Al Hussaini ile bir araya geldi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem
Player yükleniyor...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Mali İşlerden Sorumlu Devlet Bakanı Mohammed bin Hadi Ahmed Abdullah Al Hussaini ile bir araya geldi.

Nureddin Nebati'nin ziyareti, 9 yıl aranın ardından Mısır'a bakanlık düzeyinde yapılacak ilk ziyaret olması sebebiyle dikkat çekiyor.

Twitter hesabından görüşmenin detaylarını paylaşan Bakan Nebati, şunları belirtti:

"Birleşik Arap Emirlikleri Mali İşlerden Sorumlu Devlet Bakanı Mohammed bin Hadi Ahmed Abdullah Al Hussaini ile bir araya gelerek verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Ticaretten tarıma, savunma sanayinden sağlık ve turizme kadar geniş bir yelpazede ilerlettiğimiz ikili ilişkilerimizi güçlendirmenin önemine değinerek, finans ve bankacılık sektörleri başta olmak üzere iki ülke arasındaki yatırım fırsatları ve iş birliği potansiyelini görüştük."

Türkiye-BAE ilişkileri

#reklam#

Türkiye ile BAE ilişkileri 2013 yılı itibariyle bozulmaya başlamıştı. Mısır'da askeri darbe ile Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, iktidardan alınınca Müslüman Kardeşlere (İhvan-ı Müslimin) destek verdiği Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı’yı ve körfez ülkelerini darbeye sessiz kalmakla suçlamıştı.

2016 yılında ise BAE, Türkiye’deki 15 Temmuz darbe girişiminin finansörü olduğu iddiasıyla yandaş gazete manşetlerinde yer aldı. Libya iç savaşında da Türkiye ve BAE farklı cephelerde yer aldı. BAE, Mısır'la birlikte General Halife Hafter yanlılarını destekledi. Türkiye ise Trablus merkezli Ulusal Mutabakat hükümetine destek verdi. Türkiye, BAE ile Yemen ve İsrail ile ilgili de eleştirdi. BAE ise Türkiye ile ilişkilerinin kopma noktasına geldiği süreçte Yunanistan ve Güney Kıbrıs ile yakınlaştı.

Türkiye, 2021 yılından itibaren dış politikada yeni bir sayfa açtı. BAE, Mısır, Suudi Arabistan ve İsrail ile ilişkilerini normalleştirmek için diplomasi trafiğini sürdürüyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise geçtiğimiz hafta BAE'ye gitmişti. Akar'ın bu ziyareti bir savunma bakanının BAE'ye 15 yıl sonra yaptığı ilk resmi ziyaret olma özelliği taşıyordu.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol