Bakan Soylu açıkladı: Maden faciasında 40 şehidimiz var

İçişleri Bakanı Soylu, Amasra'daki maden ocağında meydana gelen patlamada 40 işçinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem
Player yükleniyor...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez dün akşam saatlerinde Bartın'ın Amasra ilçesinde gerçekleşen maden faciasına ilişkin son duruma ilişkin bilgi verdi.

Amasra'daki maden ocağında meydana gelen patlamada 40 işçinin hayatını kaybettiğini bildiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "11 yaralımız hastanelerde. 6'sı Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde, 3'ü Bartın Devlet Hastanesinde, 2'si özel hastanede. Bir yaralımız taburcu edildi." dedi.

Soylu'nun satırbaşları şöyle:

Hem milletimiz hem o saatten itibaren burada birlikte olduğumuz madencilerimiz, onların aileleri ve Türkiye'de bu mesleği yapan bütün madencilerimizin hem gözleri hem kulakları hem bütün kalbi buradaydı. Türkiye'nin birçok yerinde gerek arama kurtarma için gerek yardımcı destek hizmetler için bütün kurumlarımız hem bu konuya yetkin olan Enerji Bakanlığı'mızın bütün kurumları, AFAD, UMKE, Kızılay'a kadar bütün kurumlarımız, ambulans uçaklarından buradaki tüm sağlık personelimize kadar herkes seferber oldu. Arzu ederdik ve isterdik ki karşımızda hiçbir kaybımız olmadan sizlere bu açıklamayı yapabilelim ancak o saatten itibaren yapılan çalışmalarda hakikaten 300, 350 metre yerin altında büyük bir seferberlik ve tüm arkadaşlar tarafından büyük bir çaba sarf edildi.

Sabah 07.30 itibariyle gece yaptığımız 26 şehidimizin açıklamasından sonra 14 şehidimize daha ulaştık. 40 şehidimize ulaşmış olduk. Yine orada bir kısımda yangın olmasına rağmen kahraman madencilerimiz, arama kurtarmacılarımız, arkadaşlarını orada bırakmamak için büyük bir fedakarlık ortaya koydu. Hepsine minnettarız. 40 madencimizi, 40 şehidimizi çıkarıp buradan hastanelere ulaştırdık. 11 yaralarımız da hastanelerde, 6'sı İstanbul'da Çam Sakura Şehir Hastanesi'ne, 5'inin 3'ü Bartın Devlet Hastanesi, 2'si ise özel hastanede, birisi taburcu oldu. 110 madencimizden 58 madencimiz de kimisi kendi imkanlarıyla, büyük bir bölümü de arama-kurtarma sonucu kurtarılmış oldu. Bir madencimizle ilgili bir belirsizliğimiz var. 40 madencimizin kimliği de belirlendi. Biraz sonrada yine geri kalan 14 madencimizin, şehidimizin kimliğini de kamuoyu ile paylaşacağız. Burada özellikle bu çalışmaların başından itibaren aileler ile birlikte buradaydık. Ateş düştüğü yeri yakar.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol