Bayburt Grup işçilerinden maaş eylemi

İstanbul Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro inşaatında çalışan 33 işçi, aylardır maaş ödemeleri yapılmadığı için eylem başlattı. Kule vincinin üzerine çıkan 4 işçi, maaşlarını almazlarsa vincin tepesinde açlık grevine başlayacaklarını açıkladı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Eylem yapılan şantiyenin ise, iktidara yakın Bayburt Grup'a ait olduğu ortaya çıktı.

İktidara yakınlığıyla tanınan ve yıllardır devletten milyarlarca liralık ihaleler alan Bayburt Grup, İstanbul Bakırköy-Bahçelievler Kirazlı metro istasyonunda Modül Teknik adlı taşeron firmayla el ele vererek işçilerin maaşlarını ödemedi.

İstanbul Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro inşaatında çalışan işçiler, maaşlarını alamadıkları için kule vincin tepesine çıkarak eylem başlattı.

Halktv.com.tr'ye konuşan işçiler, yüklenici Bayburt Grup ile taşeron firma Modül Teknik arasındaki ödeme anlaşmazlığı nedeniyle maaşlarını alamadıklarını ve bu durumdan mağdur olduklarını belirtti.

İşçilerin bazıları dört aydır, bazıları üç, bazıları ise iki aydır ücretlerini alamıyor.

Aralarında Agrobay Seracılık şirketinin de bulunduğu birçok şirketi bünyesinde barındıran ve son 10 yılda devletten ulaştırma alanında milyarlarca liralık ihaleler alan Bayburt Grup, Bahçelievler- Kirazlı metro istasyonu inşaatında çalışan işçileri aylardır, "Maaşlarınızı bugün, yarın ödeyeceğiz" diyerek oyalıyor.

İşçiler, son olarak Bakırköy'deki merkez ofisle görüşme talep etti, ancak herhangi bir yanıt alamayınca eyleme başladı. Dün şantiyenin önünde toplanan işçiler, bıçağın kemiğe dayandığını belirterek “Hırsız Bayburt” sloganıyla şantiyeyi işgal etti.

Dün sabah saat 7'de kule vincin üzerine çıkan dört işçi, maaşları ödenmezse açlık grevine başlayacaklarını duyurdu. Eylem şu an hem kule vincin üzerinde hem de aşağıda devam ediyor.

İŞÇİLER CANLARINI ORTAYA KOYDU!

Kule vincin tepesine çıkan bir işçi, şunları söyledi:

"Bu istasyonları yaptırıp halktan prim yapanlar, bu kadar işçinin adalet arayışını görmezden geliyorlar. Bu kadar insan her şeyini kaybetti.

Adalet arayışlarını, paralarını, haklarını, ellerinde sadece canları kaldı. Yetkililer her zamanki gibi bugün de bizi görmezden gelirlerse, elimizde kalan son şeyi de kaybettiğimizi görecekler."

"İNŞAAT İŞÇİLERİ ÖLÜNCE GÜNDEM OLUYORLAR"

Dev Yapı-İş Sendikası Genel Sekreteri Nihat Demir, Bayburt Grup ve taşeron firma Modül Teknik'in arasındaki siyasi çekişmenin işçilere zarar verdiğini ve her iki firmanın da sorumluluklarını yerine getirmediğini söyledi.

İşçilerin çoğunun depremzede olduğunu belirten Demir, depremde sevdiklerini, mallarını, mülklerini kaybetmiş olan işçilerin, hayatlarını yeniden kurmak için İstanbul'a geldiğini ancak burada da Bayburt Grubu'nun hırsızlık ve hak gaspına uğradıklarını vurguladı.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol