Binlerce kişi Kaz Dağları için yürüdü

Türkiye'nin oksijen depolarından Kaz Dağları'na yapılmak istenilen altın madenine karşı doğa ve yaşam için başlatılan Su ve Vicdan Nöbeti'nde bugün büyük buluşma gerçekleşti

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem
Player yükleniyor...

Türkiye’nin dört bir yanından gelen binlerce kişi protesto amacıyla buluştu. Binler, Çanakkale’de Kirazlı bölgesinde devam eden altın madeni arama çalışmalarına ve Kaz Dağları'nda yapılan doğa katliamına tepki gösterdi.

Su ve Vicdan Nöbeti Koordinasyon Komitesi'nce düzenlenen buluşmaya, milletvekilleri, dernekler, sivil toplum kuruluşları, aktivistler, gazeteciler, ünlü isimler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaz Dağları’nda yürütülen maden çalışmaları ve ağaç kesimini protesto etmek amacıyla Balaban-Kirazlı mevkiinde gerçekleştirilen Su ve Vicdan Nöbeti Büyük Mitingi’ne katılacak otobüslere polis ekipleri tarafından denetim uygulandı.

Su ve Vicdan Nöbeti Koordinasyon Komitesi’nden yapılan açıklamada: “Tüm kentlilerimizi, kalbi burada bizlerle atan herkesi ve sesimizi dünyaya duyurmamıza aracılık eden tüm basın camiasını, dünya mirası Kaz Dağlarımızın geleceğine sahip çıkmaya mücadelemize ses olmaya davet ediyoruz” denildi.

"TEZAVÜZE ALIŞIK BUNLAR"

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Büyük Su vi Vicdan Buluşması’nda konuştu. Gökhan, “Kaz Dağları için sesimizi yeni çıkartmıyoruz. Yıllar öncesinden beri bu katliama dikkat çektik. Tecavüze alışık bunlar. Çocuğa da tecavüz ediyorlar, doğaya da. 6. Filo’ya zamanında ‘defol’ dedik, bugün de altıncılara ‘defol’ diyoruz. Burada Anayasal suç işleniyor. Devlet görevini yapmalı, bu vahşete dur demeli” ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra Balabak mevkiindeki etkinlik sona erdi. Binlerce yurttaş maden sahasına doğru yürüyüşe geçti.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol