Boğaz manzaralı araziye villa ve AVM yapılacak!

Eski Çamlıca Alman Hastanesi’nin yıkılmasının ardından 17 dönümlük boğaz manzaralı arazisine villa, AVM, özel hastane inşaatı yapılmasının önünü açan ve İBB Meclisi’nde AKP-MHP grubunun çoğunluk oyları ile kabul edilen plan değişikliğine, koruma kurulundan da onay çıktı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem
Player yükleniyor...

Universal Hospital Grubu'nun ekonomik krize girmesinin ardından kapatılan Üsküdar'daki Çamlıca Alman Hastanesi'nin, “Boğaziçi geri görünüm bölgesi” ve “doğal sit sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı” sınırları içinde kalan 17 dönümlük arazisinin imarı, geçtiğimiz şubat ayında İBB Meclisi'nde oyçokluğu ile değişmişti.

#reklam#

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre Hakkı Demir Eğitim Kültür Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı'na ait olan arazi için hazırlanan imar planı değişikliği ile parseldeki “özel sağlık tesisi” fonksiyonu iptal edilerek 3 kat yapılaşma koşullarında “ticaret alanı” oldu.

İBB BİRİMLERİ KARŞI ÇIKTI

İBB birimleri plan değişikliğine olumsuz görüş bildirdi. Özel sağlık tesisi alanı donatısının azaltıldığı, ticaret alanının da alansal ve yapısal büyüklüğünün arttırıldığı belirtildi. Bölgedeki hareketli nüfus yoğunluğunu arttıracağı vurgulandı. Olumsuz görüşlere rağmen plan değişikliği geçtiğimiz şubat ayında mecliste  CHP-İYİ Parti'nin muhalefeti, AKP-MHP grubunun çoğunluk oyları ile kabul edildi.

YASA GEREĞİ KURULA GÖNDERİLDİ

Plan, arazinin “Boğaziçi geri görünüm bölgesi” sınırları içinde kalması nedeniyle yasa gereği koruma kuruluna gönderildi. İstanbul 1 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nun 29  Temmuz 2022 tarihli kararı ile sit sınırları açısından ve ilgili ilke kararı doğrultusunda plan değişikliği uygun bulundu.

Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği ve diğer mevzuata uygunluğunun plan onama mercii tarafından değerlendirilmesine oybirliği ile karar verildi.

#reklam#

Kurulun kararı da yeniden değerlendirme yapılarak karar almak üzere plan tekrar İBB Meclisi'ne gönderildi. Plan, aralık ayı oturumları sırasında yine oyçokluğu ile kabul edildi.

AVM, KONUT VE OFİS PROJESİ

Kapanan hastanenin “riskli yapı” raporu bulunan binası  2020 yılında yıkılmıştı.

Arazi şu anda boş ancak alanda villa tipi konutlar, açık konseptli butik AVM, ofis alanları ve özel hastaneden oluşan  “karma yaşam merkezi” projesi çalışmaları başladı.  

Araziye “Lale Kısıklı Konakları” tabelası asılmış durumda.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol