Borsada sert düşüş: İşte borsayı vuran olaylar...

Borsa İstanbul 100 endeksi, günün genelinde kayıp ağırlıklı hareket ederken; jeopolitik risklerin yükselmesiyle düşüşünü derinleştirdi. BIST 100 endeksinde kayıp yüzde 3'ün üzerine çıkarken; bankacılık endeksinde kayıp yüzde 5'e yaklaştı. Uzmanlar, endekste teknik seviyenin kırılmasının da düşüşte e

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

 

Güne hafifte olsa yükselişle başlayan borsa Amerika’dan gelen bir haberle sert düşüş yaşadı. Borsa endeksi yüzde 3’ün üzerinde düşüş yaşarken bir çok hissede devre kesti. Borsadaki düşüşee gerekçe olarak Amerika’dan gelen bir açıklama etkili oldu.

Beyaz Saray’da üst düzey bir yetkili, İran’ın İsrail’e füze saldırısı yapmaya hazırlandığını belirtti.

Bu açıklamanın medyada yer almasıyla birlikte borsaya satış geldi.

Saat 17.50 itibariyle BİST 100 endeksi yüzde 3 düşerken banka endeksi XBANK yüzde 3.51 düştü. İş Bankası ve Akbank hissee senetlerindeki kayıp yüzde 5’e ulaştı.

İŞTE O HABER

Beyaz Saray’da bir yetkili, İran’ın İsrail’e füze saldırısına hazırlandığına dair işaretler aldıklarını belirtti.

İsmini vermek istemeyen yetkili, ABD’nin, olası saldırı karşısında İsrail’in savunma hazırlıklarını aktif olarak desteklediklerini bildirdi.

Açıklama, İsrail ordusunun Lübnan’ın güneyine kara operasyonu başlattığı haberinin ardından geldi.

İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyinde Hizbullah’ın altyapısına yönelik sınırlı, bölgesel ve hedefli kara harekâtına başladığını duyurmuştu.

 

BIST 100 endeksine dahil hisseler içinde 5 hisse günü artıda tamamlarken, en çok yükselen yüzde 5,13 ile Alfa Solar Enerji (ALFAS), en çok düşen de yüzde 9,97 ile taban olan Karsan Otomotiv (KARSN) oldu.

Küresel piyasalarda neler oluyor?

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarının ABD'de ekonominin "yumuşak iniş" yapabileceği beklentilerini desteklemesi risk iştahını beslese de Avrupa'da resesyon endişelerinin güçlenmeye devam etmesi piyasaların yön bulmasını zorlaştırıyor.

Dünya genelinde enflasyonla mücadelede sona yaklaşılırken, ekonomilerin resesyona girmeden bu süreci atlatıp atlatamayacağı sorusu gündemdeki yerini koruyor.

Jeopolitik gelişmeler nedeniyle küresel piyasalarda da satışla görüldü. New York'ta endeksler güne düşüşle başlarken, Avrupa'da da satışlar yoğunlaştı.  

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol