Cem Küçük'ten 10 bin TL maaş alan emeklilere: En karanlık dönem

İktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci Cem Küçük, katıldığı canlı yayında "En azından en düşük maaş alan emekli için acilen bir el atılması gerekir" diyerek edindiği kulis bilgisini açıkladı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Emekli maaşları Ocak ayında yapılan son düzenleme ile yüzde 49,25 memur zam oranına eşitlenmesine rağmen yapılan eşitleme 10 bin TL’yi yükseltmemişti. Emekliler ise kök maaş sorununu çözülmesini bekliyor.

T 24'te yer alan habere göre; Cem Küçük, katıldığı canlı yayında emekli maaşlarına ilişkin edindiği kulis bilgisini paylaşarak, o tarihte bir zam daha geleceğini açıkladı.

Küçük, "En azından en düşük maaş alan emekli için acilen bir el atılması gerekir. 2025 Ocak ayında bir düzeltme yapacaklar. Ancak şu anda en karanlık andayız" diye konuştu.

Türkiye'de en düşük emekli maaşı olan 10 bin TL'yi alan yaklaşık 6 milyon emekli bulunurken, bunlardan 4 milyona yakını kök maaş olarak 8 bin liranın altında. Bu durum, yapılacak yüzde 25'lik zamma rağmen 10 bin lira alınmaya devam edilmesine neden olacak. Ayrıca kök maaşı 8 bin TL ile 10 bin TL arasında bulunan 2 milyonun üzerindeki emekli ise temmuz zammından kısmen yararlanmış olacak.

MECLİS'E DÜZENLEME GELMESİ BEKLENMİYOR

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, yasa gereği açıklanan enflasyon verilerinin ardından bu zam tutarını otomatik olarak almaya hak kazanmış durumda. Buna karşın, en düşük emekli maaşı için belirlenen sınır ise Meclis tarafından belirleniyor.

AK Parti'nin TBMM'ye bu konuda bir kanun teklifi sunmaması ve en düşük emekli maaşını değiştirmemesi halinde milyonlarca emekli, 2025 yılının ocak ayına kadar 10 bin lira emekli aylığı almaya devam etmek zorunda kalacak.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol