Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz işverenlere dolar konusunda neler söyledi?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, işverenlere dolar konusunda çok önemli açıklamalar yaptı. Toplantıyı sadece İş'te Gündem izledi...

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından Divan Kuruçeşme'de düzenlenen "Birlikte Daha Güçlü Bir Gelecek Zirvesi"ne katıldı.

Toplantıya iş dünyasından ilgi çok büyüktü. Toplantıda konuşan Yılmaz, "Siyasi ve politika belirsizliklerinin ortadan kalktığı, öngörülebilirliğin artığı bir döneme girmiş durumdayız. Politika dokümanlarındaki temel önceliklerimiz, afetlerin yaralarını sarmak ve ülkemizi yeni risklere hazırlamak, fiyat istikrarını sağlamak, büyümeyi ve istihdamı devam ettirmek, sosyal refahı korumak. Bu dört temel öncelikle hareket edeceğiz" dedi.

Toplantının ardından iş dünyasının önde gelen isimleri Yılmaz'a sorular yöneltti. Yılmaz'a en çok dolar, istihdam ve enflasyon muhasebesi konusunda sorular yöneltildi.

Toplantınının en önemli anlarında İş'te Gündem oradaydı. Yılmaz, sadece medyadan Cihan Orhan'ın takip ettiği oturumda, dolar konusunda işverenlere çok önemli mesajlar verdi. 

İşte Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın dolar konusunda önemli mesajları:

"Orta ve uzun vadeli baktığımızda kurdaki gidiş enflasyonun altında gibi görünüyor. Allah korusun bir şey olur. Normal şartlar altında konuşuyoruz. Dolayısıyla kura dayalı bir ihracat rekabeti düşünüyorsanız çok olumlu bir perspektifimiz yok. Açık söyleyim. Dolayısıyla bizim daha farklı bir kanallarla bakmamız lazım. Ama kurdaki bu istikrar bir taraftan da belirsizliği azaltıyor. İhracatçı için hammadde girdi maliyetlerini azaltıyor. Geçmişte DPT'de yaptığımız bir çalışmadan şunu biliyoruz. İhracatı asıl etkileyen kurdan daha ziyade ihraç pazarları ve bu pazarlardaki büyüme oranları. Dolayısıyla bu pazarlara erişim ve pazarlarda kendimizi daha iyi konumlandırmaya bakmalıyız. Ayrıca ihracatçımıza finansal desteklerle, başka kanallarla elimizden gelen tüm desteği vereceğiz. Dövize Türkiye'nin ihtiyacı var. Cari açığı kapatma perspektimiz var. Dolayısıyla başkan kanallarla ihracatçımızı desteklemeye devam edeceğiz.".

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol