Dev banka gözünü vatandaşın parasına dikti

Mevduat faizlerinin yüzde 45'e ulaşması bankaları vadesiz mevduata yöneltti. Yerli sermayeli dev banka personeline baskı yaparak mevduatları cuma gününden pazartesine kadar vadesizde yani faizsizde tutmaya ikna hedefi verdi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Türk lirası vadeli mevduat oranlarının yükselişe geçmesi bankaları bedava kaynak yani Vadesiz hesaba yöneltti. Türkiyee’nin en büyük ailelerinden birie ait yerli sermayeeli banka, personeline “Cuma gününden pazartesine kadar” vadesiz bulma hedefi verdi.

Söz konusu hedefte bazı şubeleree 20 milyon liraya kadar vadesiz talep ediliyor.

Bölge müdürlükleri ve bölge satış müdürlükleri aracılığı ile şube personeline verilen hedeefe göre, bankaya gelen vadeli müşterilere, olandan daha düşük faiz söylenip, pazartesi daha yüksek oran verileceği teklifi ile ikna edilmeye çalışılıyor.

Paramedya'nın haberine göre 3 günlük vadesiz hedefi tutan şube personeline tebrik maili atılırken, bulamayan yani müşterisini kandıramayan personelden ise sözlü savunma isteniyor.

VATANDAŞ SOYULUYOR

Bankanın vadesiz hedefi konusunda gelen baskılardan vicdanen rahatsız olan bankacılar, “Müşterinin gözünün içine baka baka yalan söyleyip kandırıyoruz. Halen yüzde 45 olan mevduat faizini yüzde 43 olarak söyleyip pazartesi 45 vereceğimizi ifade ediyoruz. Artık müşterilerimizin yüzüne bakamaz olduk”diye tepki gösteriyorlar.

16 MİLYONDA 50 BİN 

Yerli sermayeli bankanın trakya bölgesinde bir günde toplanan vadesiz mevduat oranı 16 milyon lira.

Bu paranın vadesizde kalmasıyla birlikta banka yaklaşık 50 bin lira havadan para kazanıyor. Kaybeden ise bankaya ve bankacıya güvenen müşteri oluyor.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol