Doğan ortak olmuştu: Karel'den yeni hamle

Doğan Holding, Karel’in yüzde 40’ını satın alarak ortak olmuştu. Karel ile ilgili yeni gelişmeler var.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Para dergisinin haberinden alıntı

37 yıllık geçmişe sahip Karel Elektronik, Türkiye’nin elektronik haberleşme alanında en eski şirketlerinden biri desek abartmış olmayız.

4 bin 400 çalışanı bulunan yüzde 100 yerli sermayeli Karel Elektronik, Türkiye’de elektronik haberleşme sistemlerine geçişte öncü olmuş.

Şirket, Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu sıralamasında 150’nci sırada yer alıyor. Ana faaliyeti telekom çözümleri. Aynı zamanda savunma sanayi, elektronik üretimi, kurumsal projeler, otomotiv projeleri ve sistem entegrasyonu alanlarında teknoloji ve ürün geliştirip üretip satıyor.

Teknoloji şirketlerinde Ar-Ge önemlidir. Türkiye’nin en önemli Ar-Ge merkezlerinden birine sahip olan Karel’in Ar-Ge merkezinde 206 nitelikli çalışan ve mühendis istihdam ediliyor.

Üretim tesisleri Ankara Sincan’da. Ürettiği PBX telefon santralleri 700 bin noktada kurulu. 30’un üzerinde ülkeye de ihracat yapıyor. Dünyanın en büyük 15, Avrupa’nın en büyük 3 PBX üreticisinden biri.

Elektronik haberleşme sektörünün lider kuruluşlarından biri olan Karel ile ilgili bu yılın ilk yarısında önemli bir gelişme olmuştu.

Doğan Holding, Karel’in yüzde 40’ını satın alarak ortak olmuştu. Karel ile ilgili yeni gelişmeler var. Şimdi bunu aktarmak istiyoruz.   

Karel, Ankara merkezli Polar Araştırma’ya ait Globalpbx İletişim Teknoloji A.Ş’nin tüm varlıklarını devralmak için masaya oturdu.

Taraflar arasında mutabakata varılmış, yasal süreçler tamamlanıp Rekabet Kurulu’nun onayı sonrasında devirler yapılacakmış…

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol