Dolar güne nasıl başladı?

Geçen hafta yükselişe geçen dolar/TL, bu sabah güne 5.76 seviyesinin hemen altında başladı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem
Player yükleniyor...

Piyasalar bu hafta üçüncü çeyrek GSYH ve enflasyon verisini izleyecek. Piyasaların odağındaki bir diğer önemli konu ise 12 Aralık’ta yapılacak olan PPK toplantısı.

ABD-Türkiye ilişkilerine yönelik endişeler ve dolardaki değerlenmeye paralel hafta başında 5.70’li seviyelerden yükselişe geçen dolar/TL geçen haftanın en yüksek seviyesi olan 5.7910’a kadar yükseldikten sonra aşağı yönlü bir seyir izlemişti.

Ay sonu nedeniyle dolar/TL’nin geçtiğimiz Cuma günü bir miktar gevşediğini söyleyen bir bankacı, "Dolar gelişmiş ülke para birimlerine karşı güçlü seyrediyor. Bu durumun EM’ler üzerinde bir miktar etkili olacağını düşünüyorum. Dolar/TL’de yukarda 5.80-5.82 bandı ciddi bir direnc, o seviye geçilirse devamı da gelebilir. Ancak oynaklık bu kadar düşükken ciddi bir hareket beklemek zor. Aşağıda da 5.78-5.80 destek seviyesi, bu seviyeleri ve haber akışını izlemek gerekiyor. Yukarı bir hareket gelecekse oynaklıklarda da baskıyı görmemiz gerekiyor. Yoksa hareket hız kaybediyor ve kur bantta kalmaya devam ediyor" ifadelerini kullanmıştı.

#reklam#

Aynı bankacı PPK toplantısının beklendiği piyasada toplantı tarihi yaklaştıkça hareket görülebileceğini, mevcut durumda 200-250 baz puan arası bir faiz indirimin fiyatlandığını söyledi.

TCMB son üç toplantısında faizleri 10 puan indirimle %14’e çekti ve indirimlerin önemli bölümünün tamamlandığı sinyalini verdi. Banka ilerleyen dönemde faiz indirimlerine kapıyı kapatmadı ancak sonraki adımların veri odaklı ve daha sınırlı olabileceği sinyali de verdi. 

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol