Dolar kurunda yeni rekor: 27.64 görüldü

Doların küresel para birimleri karşısındaki yükselişi sürüyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Dolar/TL kuru, Türkiye piyasalarının kapalı olduğu günün ilk işlem saatlerinde 27,64 liraya kadar yükseldi. 

Sabah saatlerinde tarihi zirvesini 27,64 liraya taşıyan dolar kuru, an itibarıyla yüzde 0,19'luk yükselişle 27,29 liradan satılıyor. 

Salı gününü 27,24 liradan tamamlayan dolar kuru, salı sabahı da 27,45 seviyesine kadar çıkmıştı.

Euro/TL ise yüzde 0,18'lik günlük artışla 28,85 seviyesinden işlem görüyor. Euro kuru, gün içerisinde en düşük 28,59, en yüksek ise 29,58 lira seviyelerini gördü.

Euro/dolar paritesi yüzde 0,08'lik düşüşle 1,0563, dolar endeksi ise yüzde 0,04'luk değerlenme ile 106,28 seviyesinde bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gerçekleşen kabine toplantısı sonrasında "3 yılın sonunda 1,3 trilyon doları aşan bir ekonomik büyüklüğü ve 15 bin dolara yaklaşan kişi başına milli geliri yakalayacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12nci Kalkınma Planını ve hükümet programını yakında açıklayacaklarını söyledi. Erdoğan, ön yargılar kırıldıkça Türkiye'ye yatırımların artacağını söyledi.  

Merkez Bankası, Türk Lirası'nı cazip kılma yolundaki adımlarına devam ediyor. TL'ye geçişlerin hızlandığını gösteren veriler doğrultusunda gerçek kişiler için aylık yüzde 2 olarak belirlenen TL payı artış hedefi, yüzde 2,5'e yükseltildi.

Dün basına kapalı gerçekleşen  İİT-İSEDAK Merkez Bankaları Forumu Toplantısı'nda konuşan TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, öncü göstergelerin, yerli ve yabancı yatırımcıların portföylerindeki Türk lirası (TL) varlıkların payını artırmaya başladığına işaret etti. Gaye Erkan "2024 yılında dezenflasyonu tesis etmeye yönelik yol haritamızı kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz. Öncü göstergeler, yerli ve yabancı yatırımcıların portföylerindeki Türk lirası varlıkların payını artırmaya başladığına işaret etmektedir. Türk lirası varlıklara yönelik yerel ve uluslararası talebi arttırmaya kararlıyız." dedi.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol