Donald Trump'a suikast girişimi

ABD eski Başkanı ve başkan adayı Donald Trump'a miting sırasında suikast girişiminde bulunuldu.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem
Player yükleniyor...

Eski Amerika Başkanı ve başkan adayı Donald Trump'a miting sırasında suikast girişiminde bulunuldu.

 Donald Trump'un kulağından vurulduğu görüldü. 

Trump'un yaralandığı ve kanlar içinde olduğu görülse de, vurulması ardından yumruğunu kaldırdığı ve durumunun ağır olmadığı görüldü.

Kurşunların başına isabet etmiş olabileceği ihtimalini doğrudan görüntüler ABD başta olmak üzere dünya gündemine bomba gibi düştü.

Saldırı sonrasında başından kanlar akan Donald Trump geniş güvenlik önlemleri kapsamında olay yerinden uzaklaştırıldı.

ABD Başkanı Joe Biden, Pensilvanya'da seçim kampanyası sırasında saldırıya uğrayan eski Başkan Donald Trump ile telefonda görüştü.

Beyaz Saray'ın sosyal medya hesabı X üzerinden yapılan açıklamada, Biden'ın Trump ile görüşme yaptığı ve iç güvenlik yetkililerinden düzenli güncellemeler almaya devam edeceği belirtildi. Görüşmenin detaylarına ise yer verilmedi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin, X üzerinden saldırıya tepki gösterdi.

Blinken, Trump'ın güvende olmasından dolayı minnettar olduğunu belirtirken, herkesin bu olayı kınaması gerektiğini vurguladı. Austin ise demokraside şiddetin yeri olmadığını belirterek, Trump ve ailesi için dua ettiğini ifade etti.

Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson da sosyal medya hesabı üzerinden Temsilciler Meclisi'nin Trump'a yönelik saldırı hakkında kapsamlı bir soruşturma yürüteceğini duyurdu.

Donald Trump'ın yüzünden yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Olay sonrası yaptığı ilk açıklamada, "İyiyim ve tıbbi muayeneden geçiyorum" dedi.

Trump'ın sözcüsü Steven Cheung ise yaptığı açıklamada, Trump'ın korumalara ve ilk müdahale ekiplerine teşekkür ettiğini belirterek, durumunun iyi olduğunu ve yerel bir tıbbi tesiste kontrol edildiğini ifade etti.

Saldırgan tespit edildi

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), eski ABD Başkanı Donald Trump'a suikast girişimi düzenleyen kişinin kimliğini belirlemeye yakın olduklarını, bilgiler kesinleştikten sonra açıklama yapacaklarını bildirmişti.

20 yaşında: Thomas Matthew Crooks

NBC News'in haberine göre FBI, Trump'a suikast girişiminde bulunan şüphelinin kimliğini doğruladı. Şüphelinin Pennsylvania'dan 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğu açıklandı. Kanal’dan yapılan açıklamada, “FBI'ın Pittsburgh ofisinin Pazar sabahı NBC News'e yaptığı açıklamaya göre, şüphelinin Pennsylvania, Bethel Park'tan 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğu tespit edildi” ifadelerine yer verildi.

İŞTE VURULMA ANI

 

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol