Döviz kurları güne nasıl başladı?

Kritik enflasyon verisinin açıklanacağı güne döviz kurları sakin bir başlangıç yapıyor. Dolar/TL 7,35, euro/TL ise 8,88 seviyelerinde değerleniyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem
Player yükleniyor...

Haftaya sert düşüşlerle başladıktan sonra dün bir miktar yükselen döviz kurları, enflasyon verisinin beklendiği hafta ortasına ise yatay hareketlerle başladı. Dolar/TL, 7,34-7,35 seviyelerinde değerlenirken euro/TL ise 8,88'den işlem görüyor. 

Dolar/TL'de 6.9'dan başlayan ve 7.4850'e kadar süren değer kaybında olduğu gibi değer kazancında da benzer para birimlerinden açık ara ayrışma yaşandı. TL pazartesi günü dolar karşısındaki yakaşık yüzde 2,5 değer kazanırken benzer para birimlerindeki kazançlar genelde yüzde 1'in altında kalmıştı.

GÜNÜN AJANDASI

#reklam#

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) yılın ikinci ayına ilişkin tüketici fiyatları verilerini açıklayacak. Foreks'in 18 banka/kurum ekonomisti ile düzenlediği ankete göre, Şubat ayında tüketici fiyatlarının aylık yüzde 0,75, yıllık yüzde 15,45 artacağı tahmin ediliyor. Yılın ilk ayında tüketici fiyatları aylık yüzde 1,68, yıllık yüzde 14,97 artış göstermişti (10.00).

Aynı saatte yurt içi üretici fiyatları da açıklanacak. Ocak ayında yurt içi üretici fiyatlarında artış aylık yüzde 2,66, yıllık yüzde 26,16 gibi yüksek bir seviyede gerçekleşmişti.

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle toplanacak (17.00).

ABD'de Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verileri öncesi her zaman olduğu gibi ADP özel sektör istihdam rakamları izlenecek (15.00).

ABD'deki diğer veriler MBA mortgage verileri (15.00), hizmet sektörü PMI (17.45), ISM Hizmet Sektörü PMI (18.00), DOE petrol stokları (18.30) olacak. Global piyasalarda Hizmet Sektörü PMI verileri takip edilecek.

Euro Bölgesi üretici fiyatları (13.00) günün diğer önemli verisi olacak.  ABD'de 'Bej Kitap(Beige Book)' raporu açıklanacak (21.00).

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol