Dünya devlerine sürpriz davet

Dünyaca ünlü CEO'ların davet edildiği Yatırım Danışma Konseyi, sekiz yıl aradan sonra ilk kez toplanıyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda Türkiye'nin ekonomik fırsatlarına dikkat çekecek. Konseyde davetliler arasında Elon Musk ve Jeff Bezos'un olduğu da öğrenildi.

İlk kez sekiz yıl sonra bir araya gelecek olan Yatırım Danışma Konseyi toplantısına, dünyanın en tanınmış CEO'larından Elon Musk ve Jeff Bezos'un da aralarında bulunduğu isimler davet edildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu önemli toplantıda Türkiye'nin ekonomik gelişmelerine ve yatırım imkanlarına vurgu yapacak. Özellikle Çin ve Körfez ülkelerinden gelecek yatırımcıların toplantıya damgasını vurması bekleniyor.

Uluslararası büyük şirketlerin CEO'larına gönderilen davetiyelerde, 23 Ağustos’a kadar katılım teyitlerinin bildirilmesi talep edildi.

Davetler Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz imzasıyla gönderildi ve davet edilenler arasında Dünya Bankası gibi küresel kuruluşların üst düzey yöneticileri de bulunuyor.

Toplantı, Orta Vadeli Program güncellemesinin ardından gerçekleştirilecek ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk ekonomisinde sağlanan ilerlemeleri paylaşarak Türkiye'ye daha fazla yatırım yapılması çağrısında bulunacak.

Yatırım Danışma Konseyi'nin uzun bir aradan sonra tekrar toplanması, Türkiye'ye yakın dönemde yatırım yapmayı planlayan Çin ve Körfez ülkelerinin ilgisini çekiyor.

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) de bu önemli buluşmaya yüksek katılım sağlanması için üyelerini harekete geçirdi. Toplantıya, Türkiye’deki yatırım ortamındaki değişikliklerin ele alınması amacıyla YASED üyelerinin global yöneticilerine de katılım davetleri yapıldığı bildirildi.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol