Ekşi Sözlük'te pedofili skandalı: Bakanlık harekete geçti

Ekşi Sözlük'te pedofili yazar skandalı ortaya çıktı. Sözlük yönetiminin iğrençliği belgeleyen yazarın hesabını engellemesine tepki yağdı. Sözlük yöneticisi Başak Purut'un sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalar ise "pedofili skandalını örtbas çabası" olarak yorumlandı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

 

Ekşi Sözlük'teki pedofili yazar skandalı sonrası platform yönetiminin takındığı tavır tepki çekti. İğrenç istismarı kamuoyuna duyuran yazarın hesabı 'pasif' konumuna çekildi.

Sözlük yöneticisi Başak Purut'un söz konusu durumla ilgili yaptığı açıklama tepkilere neden olurken, pedofili kişiyi ve olayı ifşa eden "Görko" isimli kullanıcı sosyal medya hesabından, "Bebeğin fotoğraflarını yetkili biri istemedikçe hiçbir yerde paylaşmadım. Susturmak yerine aksiyon alsaydınız dün bebeğin karnında "ekşi" yazılı fotoğrafı almayacaktım. Yazık." sözlerini kullandı.

İddiaya göre pedofili Ekşi Sözlük yazarı, istismar ettiği bebeklerin karnına tarih attı. Daha sonra da çektiği kareleri Ekşi Sözlük'ten "Görko" isimli kişiye mesaj olarak yolladı.

SAPIKLIĞI İFŞA EDEN YAZARIN HESABI BANLANDI!

Görko isimli hesap ise sözlükte başlık açtı. İğrenç olayı tek tek anlatıp pedofili yazarı ifşaladı. Ancak Ekşi Sözlük yönetimi bir skandala imza attı. Sapığı ifşa eden kişinin hesabını banladı. Görko isimli kullanıcı ise yaşananları X'te anlattı.

Günlerdir sesini duyurmaya çalıştığını belirten kullanıcı, istismarcının bu olayı yaparken bebeğin karnına günün tarihini attığını ve bu şekilde kendisiyle paylaştığını belirtti.

İstismarcının en son bugün sabah saatlerinde de kendisine fotoğraf attığını ifade eden kullanıcı, paylaşırken "Elinden bir şey gelmiyor mu?" notu da düştüğünü söyledi.

EKŞİ SÖZLÜK'TEN SKANDALI ÖRTBAS ÇABASI!

Yazarı banlayan Ekşi Sözlük yönetimi ise iğrenç olayın duyulmasını engellemek için inanılmaz bir yönteme imza attı. Pedofili olayının yeni açılan 'sapkınlığın mesajla itirafı' adlı başlıkla sitede yer aldığı, ancak bu başlığı sadece sözlük üyelerinin görebildiği ortaya çıktı. Sözlük yönetiminin bu tutumu tepkilere yol açtı.

Ekşi Sözlük yöneticisi Başak Purut'un ise X hesabından yaptığı açıklamalar skandalı örtbas çabası olarak yorumlandı.

Purut, konuyu gündeme getiren yazarın entrylerinin silinmesi için, "Kamuoyu oluşturmak niyetiyle de olsa kendisine gönderilen çocuk istismarına ilişkin görsellerin linklerini entrylerinde paylaşması suç." dedi.

Bakanlık harekete geçti

Paylaşımın tepki çekmesinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı inceleme başlattı. Bakanlık'tan yapılan açıklama şu şekilde:

"Emniyet birimleri ve Bakanlık ekiplerimiz ihbarın ardından hemen harekete geçmiştir. Şahsa yönelik kimlik ve adres tespit çalışmaları devam etmektedir. Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz söz konusu içerikler ile ilgili erişim engeli ve şahıs hakkında suç duyurusunda bulunulması için gerekli süreçleri başlatmıştır. Şahsın kimlik tespiti yapılır yapılmaz ilgili adımlar ivedilikle atılacaktır. Bu vesileyle tekrar ifade etmek isteriz ki, çocuklarımızın üstün yararı temel ilkemizdir. Bunun ihlal edilmesi ihtimali, çocuklara yönelik en ufak istismar şüphesi bizim için ihbar niteliğindedir. Her zaman bu doğrultuda hareket etmekteyiz, aynı hassasiyetle hareket etmeye de devam edeceğiz."

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol