Emrah Şener'in 'istifa etti' iddiası yalanlandı

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı ve PPK üyesi Emrah Şener’in istifa ettiği öne sürüldü. İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, söz konusu iddia yalanlandı. Şener, Merkez Bankası’nı fiilen yöneten iki kişiden biri olarak görülüyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcısı (TCMB) ve Para Politikası Kurulu (PPK) üyesi Emrah Şener’in istifa ettiği öne sürdü.

Ankara'nın değişim gösteren ekonomi politikalarının etkisiyle yönetim ve kadro değişiklikleri ile sık sık gündemde olan, son 5 yılda 5 başkan değiştiren Merkez Bankası'nda, birçok çalışan da çeşitli sebeplerle kurumdan ayrılıyor veya ayrılmak zorunda kalıyor.

Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski bakanlardan Mehmet Şimşek’i Hazine ve Maliye Bakanı olarak ataması ve TCMB'nin başına Hafize Gaye Erkan’ın gelmesiyle birlikte ekonomi cephesinde yine bazı koltuklar değişmeye başladı.

Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu sosyal medya hesabı üzerinden TCMB Başkan Yardımcısı ve Para Politikası Kurulu Üyesi Emrah Şener istifa ettiğini öne sürdü.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NDAN YALANLAMA

İletişim Başkanlığı, söz konusu iddiaya ilişkin çıkan haberler sonrası açıklama yaptı. 

Açıklamada "'TCMB Başkan Yardımcısı ve Para Politikası Kurulu Üyesi Emrah Şener istifa etti' iddiası doğru değildir" denildi.

Erişah-Albayrak politikalarının arkasındaki beyin olarak bilinen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcısı (TCMB) ve Para Politikası Kurulu (PPK) üyesi Emrah Şener’in TCMB’nin enflasyonla mücadelesinin işlevsizleştirilmesinde, araçsallaştırılmasında, rezervlerin eritilmesinde etkisi olduğu bankacılık kulislerinde iddia ediliyordu.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol