Erdoğan'dan Osman Kavala açıklaması: Türkiye'nin Soros'uydu

Erdoğan, Osman Kavala'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet kararını hatırlatarak "Bu adam Türkiye'nin Soros'uydu. Yargımız onunla ilgili nihai kararı verdi ve bu karar malum çevreleri rahatsız etti. Kusura bakmasınlar bu ülkede hukuk var, yargı var." dedi

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem
Player yükleniyor...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millî İrade Platformunda yer alan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile iftar programında konuştu. Başkan Erdoğan burada önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Yargının Osman Kavala kararını da değerlendirdi ve "Bu adam Türkiye'nin Soros'uydu" dedi.

Erdoğan, Milli İrade Platformu üyeleriyle iftarda bir araya geldi. Dolmabahçe Sarayı'ndaki iftar yemeğinden sonra konuşan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

#reklam#

Milli irade platformunda yer alan üç yüze yakın sivil toplum kuruluşumuzun değerli temsilcileri, sizleri en kalbi duygularımla, hürmetle, muhabbetle hasretle selamlıyorum. Ramazanı şerifinizi Leyle-i Kadri'nizi ve Pazartesi günü vasıl olacağımız bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum. Rabb'imden bu mübarek gün ve gecelerin hürmetine milletimizi, Müslümanları ve tüm insanlığı rahmetiyle, mağfiretiyle, affıyla, bereketiyle, merhametiyle. ihsanıyla kuşatmasını diliyorum. Siz kadim gönül dostlarımla tekrar bir araya gelmekten dolayı büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bizleri bu iftar sofrasında buluşturan Rabb'ime hamd ediyorum. Sözlerimin hemen başında geçtiğimiz hafta teröristler tarafından saldırıya uğrayan gençlik kuruluşumuzun nezdinde tüm sivil toplum kuruluşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi ifade etmek istiyorum.

BU DAVA HAK DAVASIDIR

Ne terör örgütlerinin kalleş eylemleri ne de siyasetteki uzantılarının hedef göstermeleri, bizleri gençlerimiz başta olmak üzere milletimize hizmet etmekten alıkoymayacaktır. Milli irade platformunda güç birliği yapan sivil toplum kuruluşlarımız korkuyu korkutan bir cesaretle çalışmalarına devam edecektir. Türkiye'nin yakın tarihinin hikayesini sizlerle beraber yazdık. İnşallah geleceğinin inşasını da yine tamamlayacağız. Kasımpaşa'da başladığımız yolculuğumuzun Beyoğlu'na oradan dalga dalga İstanbul'a ardından Türkiye'ye ve nihayet dünyaya yayılan serencamında sizden hep yanımızda oldunuz. Vefanız, dostluğunuz, fedakarlığınız, gayretiniz, azminiz için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Bu uzun ve meşakkatli yolculuk sırasında kimi nefesi yetmediği için, kimi istikametini kaybettiği için kimi nefsine yenik düştüğü için ayrı düştüklerimiz oldu. Onlara da teşekkür ediyorum. Büyüklerimiz bize hep hayrı öğütlerken yapılan hizmetleri takdir etme ve hataların üzerini örtme tavsiyelerinde de bulundu. Biz de millete ve ümmete zarar verecek ihanet seviyesine gelmedikçe kimsenin yanlışının peşinden gitmedik. Herkesi hizmetleriyle hatırlamayı tercih ettik. Ömrümüzü adadığımız dava şahıs değil beşer değil, nefis değil, hak ve hakikat davasıdır.

ESKİ TÜRKİYE GÜZELLEMESİ YAPANLAR VESAYET ARTIKLARIDIR

#reklam#

Hakka ve hakikate yönelen herkese bu davanın kapıları daima açıktır, açık kalacaktır. Hiç şüphesiz Rabbimiz her şeyin en doğrusunu bilir. En doğrusunu, en hayırlısını takdir eder. Bizlere de Mevla'nın hakkımızdaki takdirine ram olmak ittiba etmek düşer. Türkiye'nin son yirmi yılı cumhuriyetin kuruluşundan sonraki en büyük demokrasi ve kalkınma hamlelerinin yaşandığı dönemdir. Büyük bir siyasi ve ekonomik bunalımın ardından gelen 3 Kasım 2002 seçimleriyle adeta bir Anadolu ihtilali başlattık.. Ülkemizin önünde yepyeni bir dönemin kapılarını açan 3 Kasım seçimleriyle birlikte Türkiye milletimizin tamamı için daha fazla demokrasi, daha fazla hukuk, daha fazla adalet, daha fazla ekonomik kalkınma manasına gelen kutlu bir yola girmiştir. Eski Türkiye güzellemesi yapanlar ya dönemi bilmeyenlerdir ya o dönemde yaşayanların müsebbipleridir. Ya da dönemden nemalanan vesayet artıklarıdır. Bugün 2002 öncesinin Türkiyesiyle 2022 Türkiye'sini karşılaştıran ahlak vicdan ve izan sahibi herkes ülkemizin nereden nereye geldiğini görecektir.

Geçtiğimiz 20 yıl boyunca ekonomide her yıl ülkemizi ortalama yüzde 5 büyüterek ihracat rekorları kırarak tarihi bir başarıya imza attık. Eğitimde hem altyapı eksikliklerini giderdik. Hem kaliteyi yükselttik hem de 28 Şubat zihniyetinin yaptığı tahribatın izlerini ortadan kaldırdık. Sağlıkta ülkemizi cenazelerin borcundan dolayı hastanelerde rehin alındığı bir ayıptan kurtarmakla kalmadık. Vatandaşlarına birinci sınıf sağlık hizmeti sunan medeni bir yer haline getirdik. Savunma sanayinde yüzde 20 ile başladığımız süreci hamdolsun yüzde 80 oranında dışa bağımlılıktan tamamen yerli savunma sanayine kavuşturduk. Artık ülkemizi kendi silahını, topunu, tankını, helikopterini, gemilerini insansız hava araçlarını üreten her yıl milyarlarca dolar savunma ihracatı yapan güçlü bir ülke haline dönüştürdük. Güvenlikte, terör örgütlerinin başlarını sınırlarımız içinde ve dışında kendilerini en dokunulmaz hissettikleri yerde ezme kapasitesine ulaştık. Hukukta, adalete güveni yeniden tesis ederek, adalet hizmetlerinin kaliteli, hızlı ve erişilebilir olmasını sağladık. Öyle ki herkes dünyada biz hukuk devletiyiz derken onlara biz guguk devleti değiliz biz de hukuk devletiyiz.

BU ADAM TÜRKİYE'NİN SOROS'UYDU

#reklam#

İşte en son malum bir zatla ilgili verilen karar bazı çevreleri çok rahatsız etti. Peki kimdi bu adam? Bu adam Türkiye'nin Soros'uydu. Ve bu adam Gezi olaylarının perde arkası koordinatörüydü. Ve yargımız onla ilgili nihai kararını verdi ve bu kararda belli çevreleri ki malum çevrelerdir. Ciddi manada rahatsız etti. Kusura bakmasınlar. Bu ülkede hukuk var. Bu ülkede yargı var ve bu yargı da kendi inandıklarını, bildiklerini hakkın egemen olması için bu kararı verdiler, vereceklerdir. Şimdi birçok yerden arayanlar var. Yurtdışına gittiğimiz zamanlarda da bize bazı telkinlerde bulunanlar oldu. Biz de onlara dedik ki kusura bakmayın. Bizim ülkemiz bir hukuk devletidir. Siz Avrupa'nın değişik ülkelerinde hukuk devleti olduğunuzu iddia ederek terör örgütünün sokaklarınızda, caddelerinizde boy göstermesine evet diyorsunuz. PKK kendi paçavralarıyla caddelerinde boy gösteriyor. Herhangi bir şey söylemiyorsunuz. Onlara ses çıkarmıyorsunuz. Türkiye'de ise atılan adımlar sizleri rahatsız ediyor.

ARTIK ATILAN ADIMA TABİ OLACAKSINIZ

#reklam#

En son AİHM ne dedi? AİHM, ilk derece mahkeme veya üst derece kararını vermediği sürece biz bu noktada adım atamayız dedi. Ee buyurun. Şimdi karar da verildi. Şimdi bu karar verildikten sonra artık atılan adıma tabii olacaksınız. Olsanız da olmasanız da yargının bu kararı uygulamaya girecektir. Hak ve özgürlüklerde yasakların hüküm sürdüğü bir Türkiye'den terörü övmediği, şiddeti savunmadığı sürece herkesin fikrini serbestçe ifade edebildiği öz güven sahibi bir Türkiye'ye ulaştık. Kızlarımızın başörtüleriyle okula giremediği veya başörtülü olan kızlarımızın üniversite kapılarında süründürüldüğü polislerin maalesef kızlarımızın başörtülerini başlarından çekip aldığı dönemden şimdi artık tüm güvenlik güçlerimizin onları teminat altına aldığı bir döneme geldik. Hamd olsun bugünlere bizleri ulaştıran Allah'a hamdolsun.

GİZLİ AÇIK TÜM PRANGALARI PARÇALAYIP ATTIK

Demokraside, tek parti faşizminin ve darbecilerin milli iradeye vurduğu gizli açık tüm prangaları parçalayıp attık. Ulaşımda, ülkemizin dört bir yanını yollar, havalimanları, köprüler, hızlı tren hatlarıyla donattık. Enerjide, çoğunluğu yerli ve yenilenebilir bir üretim kapasitesine eriştik. Sporda, ülkemize en ücra köşelerine kadar modern tesislerle donattık. Benzer gurur tablolarına, tarımdan sosyal politikalara kadar her alanda şahit olmak mümkündür. Tüm bu alanlarda cumhuriyet tarihimizde bizden önce yapılanların tamamını beşe ona katlayan başarılara, eserlere, reformlara imza attık. Türkiye'yi her bir ferdin vatandaşı olmaktan. iftihar edici, pasaportunu tüm dünyada gururla taşıyacağı bir ülke konumuna getirdik.

BU VATANI TAŞERONLARIN İNSAFINA BIRAKMAYACAĞIZ

#reklam#

Milli iradeyi gasp etmeye çalışan müstevlilere Türkiye'yi eski o kötü günlerine döndürmek isteyen muhterislere karşı daima teyakkuz halinde olmak için bu duygularımızı ve hafızamızı canlı tutuyoruz. Her karışı şehit kanlarıyla yoğrulmuş bu mübarek vatanı ne teröristlere ne terör destekçilerine ne emperyalistlerin içimizdeki taşeronlarının insafına bırakmayacağız. İşte biz Kuzey Irak'ta şu anda yapmış olduğumuz harekatla beş tane şehidimiz oldu. Ama altmış civarında teröristi etkisiz hale getirdik. Öldürdük. Ve parlamentonun içinde ana muhalefetin sesi çıkmadı. Malum parti müsveddesi olan grup ise tabii nasıl böyle yaparlar, nasıl ta oralara giderler gibi ifadelerle önümüzü kesmeye çalıştılar. Ne derseniz deyin. Nerede terörist bulursak ister Gabar'da olsun ister Cudi'de olsun, ister Tendürek'te olsun, ister Bestler Deresi'nde oraya benim komandom girecektir ve girdik.

OPERASYONLARIMIZ DEVAM EDECEK

Artık bu işlerden taviz yok. Sınır. Sınırın ötesinde 30 kilometre. Oraya kadar gireceğiz dedik ve girdik. Bundan sonraki süreçte de oralardaki operasyonlarımız devam ediyor, devam edecek. Millet adına karar veren bağımsız ve tarafsız mahkemelerimizin darbecileri yargılayarak hak ettikleri cezalara çarptırması demokrasimiz adına büyük başarıdır ve kendilerinden hakikaten teşekkür ediyorum. Allah razı olsun diyorum. Vesayet dönemlerinde darbecileri alkışlayan bir yargıdan bugün onlardan hesap soran bir yargıya gelmemiz Türkiye için önemli bir kazanımdır. 15 Temmuz ihanetinin hesabını hukuk önünde soran yargımız Yassıada utancından sonra adını tarihe altın harflerle yazdırmıştır.Şimdi artık ne Yassıada var, ne Yassı Ada var. Şimdi demokrasi ve özgürlükler adası var.

YARGIMIZ HUKUK VE ADALET DERSİ VERMİŞTİR

#reklam#

Gezi olaylarıyla ilgili kararla yargımız sadece vicdanları rahatlamakla kalmamış aynı zamanda benzer niyetleri taşıyanlara da hukuk ve adalet dersi vermiştir. İşte şu anda Taksim Meydanı'nda o Gezi olaylarının malum olduğu yerlerde bir tarafta artık camimiz, diğer tarafta Atatürk Kültür Merkezimiz yepyeni farklı bir haliyle şu anda icrada. İnşallah o plan içerisinde daha başka projelerimizde olacak. Milletimizle beraber. Yargımız ne Türkiye dışındaki mahfillerin ne de onların sözcülüğünü yapanların şantajlarına boyun eğmeyerek bağımsızlığını ispat etmiştir. Türk yargısı imajın değil ülkenin ve milletin bekasının teminatı olan hukukun, adaletin peşinden gider. Kimi kesimlerin buram buram tehdit kokan mülevves dili bu tarihi kararın ülkemiz için Türkiye'nin istikbali için ehemmiyetini gölgeleyemeyecektir.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol