Erdoğan: Gübre desteklerini yüzde 100 artışla iki katına çıkartıyoruz

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınında mart ayından itibaren normalleşme adımlarına geçileceğini duyururken, köylüye müjde verdi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem
Player yükleniyor...

Salgın döneminde vatandaşlara verilen desteğin 53 milyar lirayı bulduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, son defaya mahsus olmak üzere Kısa Çalışma Ödeneği süresinin mart ayı sonuna, nakdi destek ücreti süresinin 17 Mart'a uzatıldığını hatırlattı.

Çiftçilere verilen gübre desteğinin artırıldığını da duyuran Erdoğan, "Bay Kemal çok heyecanlanıyor, bu müjde neydi diye? Gübre desteklerini yüzde 100 artışla iki katına çıkartıyoruz. Buğday, arpa, çavdar yulaf gibi dekara 8 lira olan desteği 16 liraya yükseltiyoruz Bay Kemal. Organik ve organo mineral gübre kullanan üreticilerimize ilave olarak dekara 10 lira olan destekleme önerisini 20 liraya yükseltiyoruz Bay Kemal" dedi.

Aşılama çalışmalarının devam ettiğini ve 5,5 milyondan fazla vatandaşın aşılandığına vurgu yapan Erdoğan, "İllerimizi bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayırarak mart ayı başı itibariyle kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz" ifadesini kullandı.

İlleri vaka ve aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli şeklinde sınıflandıracaklarını belirten Erdoğan, "İşine ara vermek zorunda kalan restoran, kafe, kıraathane vb. esnaflarımızı rahatlatacak adımların yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır" açıklamasında bulundu.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol