Erdoğan 'Müjde' dedi, dolar düştü, borsa çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 400 milyon dolarlık yatırımla Kalyon Holding tarafından kurulan Güneş Teknolojileri Fabrikası açılışında gündem yaratacak açıklamalar yaptı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem
Player yükleniyor...

Erdoğan'ın konuşmasında,"Cuma günü inşallah milletimize bir müjdeyi vermekle karşı karşıya olacağımızı düşünüyorum" açıklamasını yapmasıyla Borsa İstanbul tırmanışa geçerken, dolar kuru sert düştü. Dolar kurunun gerilemesiyle zaten satıcılı seyreden altın fiyatlarında satışlar derinleşti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile Ankara Sincan'da 400 milyon dolarlık yatırımla Kalyon Holding tarafından kurulan Güneş Teknolojileri Fabrikası açıldı. Erdoğan açılış töreninde gündem yaratacak açıklamalarda bulundu.

'MÜJDE' SÖYLEMİ PİYASALARDA DOPİNG ETKİSİ YARATTI

Erdoğan, "Cuma günü inşallah milletimize bir müjdeyi vermekle karşı karşıya olacağımızı düşünüyorum. Cuma günü inşallah bu müjdeyi tüm ülkemize vermek suretiyle yeni bir dönemin açılacağına da inanıyorum" ifadelerini kullanması o saate kadar primli seyreden Borsa İstanbul tırmanışa geçti.

#reklam#

Borsa İstanbul yüzde 3'e yakın primle yukarıda 1123 puana kadar yükselirken, dolar yüzde 2'yi aşan kayıpla 7.35 bandından sert düşerek 7.20 lira seviyelerine kadar çekildi. Dolar kurundaki düşüşle satıcılı seyreden gram altın fiyatlarında satışlar derinleşerek 457 lira seviyesine kadar geri çekilme yaşandı.

ENERJİ ŞİRKETLERİ DİKKAT ÇEKTİ

Borsa İstanbul'da yükselişte enerji şirketleri dikkat çekti. Ak Enerji, Aksa Enerji, Ayen Enerji, Aygaz, Tüpraş, İpek Doğal Enerji, Petkim, Zorlu Enerji gibi sanayinin önde gelen enerji şirketlerinin hisse senetlerinde yukarı yönlü sert hareketler yaşanarak yüzde 5'leri aşan prim görüldü.

ORUÇ REİS DOĞALGAZ BULDU İDDİASI

#reklam#

Erdoğan'ın Cuma günü açıklayacağı müjde haberiyle piyasalarda hareketli dakikalar yaşandı.

Hareketin özellikle borsadaki enerji şirketlerinde olması akıllara Oruç Reis'i getirerek, "Türkiye Akdeniz'de doğalgaz rezervi mi buldu" sorusunun kulislerde konuşulmaya başlanmasına neden oldu.

ERDOĞAN AŞI HABERİNİ Mİ AÇIKLAYACAK?

Piyasada konuşulan, "Türkiye Akdeniz'de doğalgaz mı buldu" iddiasının dışında bir diğer iddia ise "Türkiye koronavirüs konusunda bir tedavi veya aşı bulmuş olabilir" iddiası oldu.

Türkiye'de tüm gözler Başkan Erdoğan'ın Cuma günü açıklayacağı müjde haberine çevrildi.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol