Ethereum fiyatını canlı takip edin

Ethereum fiyatı, 2018 Ocak ayında 1.291 dolara, Kasım 2021’de 4.812 dolara kadar yükselmiştir. 2022 Mart ayı sonundan itibaren Ethereum aşağı yönlü bir seyir izlemiştir.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem
Player yükleniyor...

Dünyanın en çok işlem gören ikinci kripto para birimi olan Ethereum, 2013 yılında programcı Vitalik Buterin ve birkaç kripto para uzmanı tarafından geliştirildi. Projenin mimarlarının çoğu daha önce Bitcoin üzerinde çalışmış olan kişilerdi.

Bitcoin ve Ethereum Arasındaki Fark

Bitcoin’in işlevsellik açısından taşıdığı sınırlılık Ethereum’un çıkış noktasını oluşturuyor. Bitcoin genel olarak yatırım amaçlı kullanılmaktadır. Ethereum ise blok zinciri üzerine yeni programlar ve uygulamalar oluşturmak için kullanılır.

Ethereum bir değer deposu olarak satın alınmakta ve elde tutulmaktadır. Ancak bitcoin’den farklı olarak, kullanıcılar yerleşik bir programlama diline sahip bir blok zinciri olan Ethereum üzerinde uygulamalar geliştirebilmektedir. Ayrıca, Ethereum platformundaki ürün ve hizmetler internete erişebilen herkes tarafından kullanılmaktadır.

#reklam#

Ethereum Fiyatı

Ethereum’un fiyatı arz ve talep koşulları tarafından belirlenir. Yani, daha fazla insan Ethereum satın alırsa ETH fiyatı artacaktır. Ancak, satışlar yeni satın alma hacminden daha fazla olduğunda ETH fiyatı düşecektir.  Ethereum kaç tl sayfasından canlı fiyat analizleri yapabilirsiniz. Ethereum bu fiyat ve piyasa değeriyle tüm kripto para piyasasında 2. sırada yer alıyor.

Ether (ETH), Ethereum'un yerel para birimidir. Ethereum platformu kullanılarak alınır ve satılır. Geliştiriciler, ağda yeni belirteçler veya merkezi olmayan uygulamalar oluşturmak için Ethereum ağına bir ücret öderler. Sistemi kullanmanın bedeli olan bu ödemeler Ether ile yapılır. Gittikçe daha fazla geliştirici Ethereum üzerinde işlem yaptıkça, ödeme yapmak için daha fazla Ether’e ihtiyaç duyulacağından Ether fiyatı artar.  Diğer kripto para fiyatları için kripto para piyasası sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Ethereum Nasıl Nakite Çevrilir?

Ethereum’u nakite çevirmek demek Ether'i fiat paraya dönüştürmektir. Ethereum'u paraya çevirmenin en yaygın yolu bir kripto para platformu kullanmaktır.  Tüm kripto para haberleri için Coinkolik sayfasına göz atabilirsiniz.

Ether ticareti barındıran bir borsada oluşturulan hesap üzerinden Ether fiat para birimine çevrilebilmektedir.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol