Evergrande'nin ardından bir holding daha ödeme yapamadı

Çin'de emlak sektöründeki şirketlerde yaşanan nakit krizi büyüyor. Haftalardır sorunlar yaşayan Evergrande'nin ardından Fantasia Holdings de tahvil borcunu ödeyemedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem
Player yükleniyor...

Çinli inşaat ve gayrimenkul devi Evergrande 300 milyar dolardan fazla borçla kalmasının ardından geniş çaplı bir yeniden yapılanmaya doğru giderken, bir başka Çinli inşaat şirketi Fantasia Holdings'in de borç krizine girdiği bildirildi.

Çinli inşaat gayrimenkul şirketi Fantasia Holdings, aldığı kredinin geri ödemelerini kaçırmasının ardından mali darboğaza girdi.

Shenzhen merkezli Fantasia Holdings'ten yapılan açıklamada, şirketin pazartesi günü 205.7 milyon dolarlık bir tahvili geri ödeyemediği belirtildi.

#reklam#

Açıklamada ayrıca, Fantasia'nın yönetimi ve yönetim kurulunun, 'atlanan ödemenin şirketin finansal durumu ve nakit pozisyonu üzerindeki potansiyel etkisini değerlendireceği' ifade edildi.

Fantasia'nın açıklaması, varlık yönetimi şirketi Country Garden Services Holdings'in, Fantasia'nın bir biriminin 700 milyon yuanlık (108 milyon dolar) kredinin geri ödemesini kaçırdığı ve şirketin yüksek ihtimalle temerrüde düşeceğini duyurmasının ardından geldi.

Fitch Ratings, dün Fantasia'nın kredi notunu 'CCC-'ye düşürmüştü, bu da bir ihtimal şirketin temerrüde düşeceğine işaret ediyor.

Bunun yanı sıra S&P Global Ratings, başka bir Çinli emlak firması olan Sinic Holdings'in notunu 'borç ödeme gücünün neredeyse tükendiğini' söyleyerek düşürmüştü.

Geçen hafta Fantasia ise, 100 milyon dolar tutarında özel tahsisli tahvilinin ana para ve faiz ödemesini gerçekleştirdiğini açıklayarak, fonların transferinin yapılmadığı yönündeki iddiaları yalanlamştı.

Ülkenin en borçlu gayrimenkul şirketi olan Evergrande, halihazırda 300 milyar dolardan fazla borçla boğuşuyor.

Evergrande'yi takiben yaşanan krizin piyasaların tamamına yayılma riski endişe yaratıyor.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol