FLY Butik vurgunu: Ev yerine bela aldık

Esenyurt’taki konut projesinden yer alanlar sahte satış, darp ve baskıyla karşılaştı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

İstanbul’un Esenyurt ilçesindeki Fly Butik Rezidans projesinde yer alan siteye baskı ve tehditle yerleşen suç örgütü üyelerinin, sitedeki bazı daireler için sahte ve ikiz satış yaparak mağdur ettiği yurttaşları darp ettikleri ve siteden çıkardıkları ortaya çıkmıştı.

Savcılık tarafından 590 sayfalık iddianame hazırlanırken önümüzdeki şubat ayında Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dört gün duruşma görülecek.

211 DAİRE 600 KİŞİYE SATILDI

Esenyurt'ta, 211 konuttan oluşan bir sitede bulunan daireler usulsüz işlemlerle yaklaşık 600 kişiye satıldı. Aralarında polis memurlarının da bulunduğu 86 kişilik çete, iddiaya göre siteden daire almak isteyen kişilere daireye karşılık geldiğini söyleyerek fahiş fiyata arsa üzerinden santim santim sahte satışlar yaptı.

Site içerisinde bulunan 211 daire yaklaşık 600 kişiye satıldı. Çete üyeleri ayrıca, daire sahiplerini siteye sokmadı.

‘EV DEĞİL BAŞA BELA ALDIK’ 

Cumhuriyet'ten Rengin Temoçin'in haberine göre iddianamede 86 kişinin adı şüpheli olarak geçiyor.

Ev almak isterken dolandırılan İran asıllı Navıd Khalılı Dızajı, “Bu olaya 2019’da karıştım. Ev aldım ama aslında kendimize bela aldık. Mesela başta bana evi Fatih Dere isimli bir kişi sattı. Ondan sonra her gün yönetim değişiyordu. Yönetimde farklı kişiler geliyordu. Yönetim değiştiği zaman bizden ekstradan para talep ediyorlardı. Vermediğimiz zaman zaten daireleri bizden alıyorlardı” dedi.

Silahla tehdit edildiğini öne süren Dızajı, “Silah bile kullandılar. 2019’da daireleri bize teslim ettiler ama 2020’de bizi dışarı attılar.  Bu senenin üçüncü ayına kadar bu kişilere hiç kimse dokunmadı. Tam iki sene bunlara kimse dokunmadı. Mesela ben Fatih Dere ve Abdulsamet Kızılağaç’tan dairemi aldım. Bunlar daireyi bize teslim ettikten sonra gittiler, başkaları geldi. Onlar kişiler de bizi dışarıya attı. Abdülsamet’e sorduğumuz zaman ‘bizimle bir alakası yok’ diyordu. Öyle bir şey olur mu? Bu kişilerin hepsinin birbiriyle alakası vardı” diye konuştu.

‘SİLAHLARI VARDI’

Çete üyelerinin uyuşturucu kullandığına şahit olduğunu belirten Dızajı, “Çete üyelerinin yanına gittiğimizde uyuşturucu kullanıyorlardı. Bir de silahları da vardı. Ben oraya gittiğim zaman bu kişiler beni tehdit ettiler. Zaten uyuşturucuyu herkes biliyor, kullanıyorlardı” ifadelerini kullandı. 

KAPILAR KIRILDI, DAİRELER BAŞKALARINA KİRAYA VERİLDİ

Şüphelilerden Çetin Başkan Şimşek ve ona bağlı silahlı şahıslarca sitede oturan müştekilerin site içerisine sokulmadıkları tehditler edilerek, darbedildikleri, eşyalarını yağmaladıkları, müştekilerin adına dairelerin kapı kilitlerini değiştirdiklerini ve evlere zorla girildiği ve başka kişilere kiralandığına yer verildi.

İKİ POLİS ÇETEYE YARDIM ETMİŞ

Suç örgütünün liderliğini Nihat Akyüz'ün yaptığının belirtildiği İddianamede, Mehmet Özçelik, Abdulsemet Kızılağaç, Çetin Başkan Şimşek ve Fatih Dere'nin örgütün yöneticileri arasında olduğu örgütün 86 kişiden oluştuğu ifade edildi.

Örgüt üyeleri arasında Adaletin Aydınlığı Partisi Genel Başkanı Altuğ Ergüzel'in de olduğu iddianamede yer aldı.

İddianamede, soruşturma aşamasında Abdulsemet Kızılağaç'ın telefonunda birçok kişiye ait çok sayıda tapu görsellerinin mevcut olduğu ifade edilirken, Çetin Başkan Şimşek'in örgütün silahlı yapısının lideri olduğu, Sarallar grubu olarak bilinen organize suç örgütü üyeleri ve kendi adamları ile toplu fotoğraflar çekilip sosyal medya üzerinden paylaşım yaparak, daire sahiplerine ve vatandaşlara korku saldıkları da yer aldı.

Eski Esenyurt Asayiş Büro Amirliği Komiseri Hüseyin Çoşkun ile örgüt lideri Nihat Akyüz arasında yazışmaların olduğu da iddianamede yer alırken polis memuru Mevlüt Kerpiç'in de sitede kurulan yönetimde yer alıp, örgüt adına faaliyetlerde bulunduğu kaydedildi.

Ayrıca Hüseyin Coşkun'un başka bir siteye kayyum olarak atanan Avukat Güray Tangüder'le şebeke adına pazarlık yaptığı da iddianamede yer aldı. 

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol