Giyim devi H&M yüzlerce mağazasını kapatacak

İsveçli giyim şirketi HM corona virüs krizinde online alışverişe artan talep nedeniyle birçok mağazasını kapatacağını açıkladı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem
Player yükleniyor...

Karantina döneminde internetten yapılan alışverişlerin artması, şirketin düşündüğünden daha az zarara uğramasını sağladı.

Dünyanın en büyük ikinci moda perakendecisi olan H&M, üçüncü çeyrek karında beklediklerinden daha küçük bir düşüş yaşadıklarını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada corona virüs krizinin çevirimiçi alışverişe olan talebi arttırması nedeniyle gelecek yıl yüzlerce mağazanın kapatılmasının planlandığı söylendi.

H&M, online alışveriş rekabetine daha çok uyum sağlamaya başladığından son birkaç yıldır bazı mağazalarını zaten kapatıyordu. Perakende şirketi bu yılın başlarında net mağaza sayısının 2020'ye oranla daha az olacağını belirtti.

#reklam#

Şirket ayrıca, satışların Eylül ayında virüsün etkisiyle iyileşmeye devam ettiğini söyledi.

Açıklamada bulunan yetkili Helena Helmersson şunları söyledi: "Zorluklar sona ermemiş olsa da, en kötü dönemin geride kaldığına inanıyoruz ve krizden daha güçlü çıkacağımızı düşünüyoruz" dedi.

H&M, beklenenden daha hızlı toparlandığı için maliyet kesintilerinin de yardımıyla karın yaklaşık 2 milyar krona ulaşacağını belirtmişti.

Mart-Mayıs çeyreğinde, salgın H&M'in satışlarını yarı yarıya düşürmüştü ve bu durum şirketi on yıllardır ilk kez büyük bir zarara itmişti.

Rakip moda perakende gruplarından, Zara gibi büyük markaların sahibi olan Inditez şirketi de Mayıs-Temmuz çeyreğinde kar getirisi olduğunu bildirdi.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol