Gülle: Şubat ayı ihracatı iyi gidiyor

TİM Başkanı İsmail Gülle, Türkiye’nin ilk sanal mücevher etkinliğinin açılışında yaptığı konuşmada ocak ayı mücevher sektörü ihracatının, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre, yüzde 13,4 artışla 331 milyon dolara ulaşmasıyla sektörün ihracattan yüzde 2,5 pay aldığını söyledi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem
Player yükleniyor...

Mücevher İhracatçıları Birliği, Ticaret Bakanlığı’nın desteği ile Türkiye’nin ilk sanal mücevher etkinliğini gerçekleştiriyor. Dünyanın dört bir yanından seçilmiş 250'yi aşkın satınalma uzmanının, Türk ihracatçısıyla dijital platformda bir araya geleceği etkinliğin açılışı TİM Başkanı İsmail Gülle ve Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Kamar tarafından gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılışında konuşan TİM Başkanı İsmail Gülle, “Türkiye’nin ihracat ailesi pandemide tarih yazdı. 2020 yılı, eylül ve aralık aylarında aylık ihracat rekorları kırdık. Yılı hedefimiz olan 165 milyar dolar hedefinin de üstünde, 169,5 milyar dolar ihracat ile kapattık. Tarihimizde ilk defa küresel ticaretten yüzde 1’in üzerinde pay aldık. Bu artış trendi, 2021’de de hamdolsun devam ediyor” dedi.

“Şubat ayı ihracat gidişatı da gayet olumlu”

#reklam#

Gülle, ocak ayında, geçen yıl kırılan ocak ayı rekorunu yüzde 2 artışla geliştirip 15 milyar 48 milyon dolar ihracatla geride bıraktıklarına vurgu yaptı. Gülle, “Bu ayda da ihracatımız gayet iyi gidiyor. Bu başarılarda, ihracat ailemizin azmi, yenilikçiliği ve gayreti belirleyici olmuştur. Neredeyse tüm dünyanın durduğu, bir panik döneminde, ihracat ailesi olarak, güçlü ve hazırlıklı altyapımız ile, ani dijital dönüşüme hızla adapte olduk. Mayıs ayından bu yana, 49 ülkede 50 Sanal Ticaret Heyeti ve 8 sanal fuar düzenledik. Sanal Ödül Törenleri organize ettik” diye konuştu.

2020’de pandemiye rağmen 3 milyar 774 milyon dolarlık ihracat

Türkiye’nin ilk sanal mücevher etkinliğinin pandemi döneminde ihracat ailesinin yenilikçi kimliğini ortaya koyan organizasyonlardan biri olacağını dile getiren Gülle, şunları söyledi: “J-Box canlı mücevher sunum kutusu yeniliğiyle misafirler sanal ortamda ürünleri HD kalitesiyle inceleme imkânı bulacaklar. Fuarda, dünyanın dört bir yanından 250'yi aşkın satınalma uzmanı, 50'den fazla Türk ihracatçısıyla dijital platformda bir araya gelecek. Bu fuarla, mücevher sektörümüzün ,önemli bir vizyon ortaya koyduğunu görüyoruz. Mücevher sektörümüzdeki ihracatımız, 2020 yılında, pandemiye rağmen 3 milyar 774 milyon dolara ulaştı. 2020 yılı ekim ayında yüzde 160,  haziran ayında yüzde 61, şubat ayında ise yüzde 50’nin üzerinde, aylık artışlar gördük. Pandeminin ilk dalgasında ciddi düşüşler olsa da, ihracat ailemizin gayretiyle yılı iyi bir düzeyde kapattık”

“Başarılı gidişat tüm yıla yayılacak”

Gülle, ocak ayında, mücevher sektörü ihracatının, geçen yılın aynı ayına göre, yüzde 13,4 artarak ihracattan yüzde 2,5 pay aldığına ve 331 milyon dolara ulaştığına dikkat çekerek, “Bu başarılı gidişatın tüm yıla yayılacağını biliyoruz. Mücevher sektörümüze güveniyoruz” şeklinde konuştu.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol