Halka arz gelirini kafasına göre kullanan PC İletişim'e ceza

Sermaye Piyasası halka arz edilen şirketlerin peşini bırakmıyor. Naten Enerji'den sonra şimdi de PC İletişim ve Medya Hizmetleri Sanayi Ticaret AŞ ortaklarına ceza verdi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Sermaye Piyasası Kurulu halka arz edilen şirketleri incelemeye devam ediyor. Naten Enerji’den sonra şimdi de PC İletişim ve Medya Hizmetleri Sanayi Ticaret AŞ ortaklarına ceza verdi.

Şirketin halka arz gelirini izahname dışında kullanan 2 ortağa ve şirkete idari para cezası verildi.

Geçtiğimiz yıl Naten Enerji şirketi ve diğer grup şirketlerine ceza vereen SPK bu kez de PC İletişim ve Medya Hizmetleri Sanayi Ticaret AŞ ve ortaklarına para cezası verdi. SPK haftalık bülteninde yer alanan bilgiye göre, “Şirket’in izahnamesinde yer alan fon kullanım yeri raporunda Şirket paylarının ilk halka arzından elde edilen gelirin %5’lik kısmının “Teknoloji/ARGE Yatırımı (Veri İşleme ve Veri Platformu Kurulumu)” için kullanılacağı belirtilmiş olmasına rağmen herhangi bir fon kullanımının gerçekleştirilmemesi ve öngörülen tutarın tamamının diğer kalemlere kaydırılması nedeniyle izahnamede yer alan bilgilerin yanıltıcı hale gelmesi” nedeniyle şirket yöneticileri Banun ERKIRAN ÇITAK ve Hasan Selçuk SALMAN’a idari para cezası verdi. Ayrıca şirkete de aynı miktar ceza verildi.

Ayrıca SPK, “Şirket’in yapılacak ilk genel kurul toplantısında, Şirket hakkında idari para cezasının uygulanmasını gerektiren fiillerde sorumluluğu bulunan Şirket yönetim kurulu üyelerine söz konusu idari para cezasının rücu edilip edilmeyeceği hususunda karar alınması ve söz konusu kararın alınması esnasında sorumluluğu bulunan yönetim kurulu üyeleri ile bunlarla ilişkili olan gerçek ve/veya tüzel kişilerin oy kullanmaması gerekmektedir”şeklinde uyarıda da bulundu.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol