Hatay'da 6.4 şiddetinde yeni deprem: 3 kişi hayatını kaybetti

Hatay'da hissedilen şiddetli bir deprem oldu. AFAD, Hatay Defne merkezli depremin büyüklüğünü 6.4 olarak açıkladı. Bu depremden 3 dakika sonra bu kez Samandağ'da 5,8 büyüklüğünde ikinci bir sarsıntı kaydedildi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem
Player yükleniyor...

Hatay'ın Defne ilçesinde 6.4 büyüklüğünde ardından da Samandağ ilçesinde 5.8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. İçişleri Bakanı Soylu, Hatay merkezli depremde şu ana kadar 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 213 kişinin hastanelere sevk edildiğini açıkladı

AFAD, saat 20.04'te merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesi olan 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

5.8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi

Bu depremin ardından saat 20.07'de Hatay'ın Samandağ ilçesinde de deprem meydana geldi.

5.8 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu.

#reklam#

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hatay'ın Defne ilçesinde 6,4 büyüklüğünde bağımsız bir deprem meydana geldiğini, sonrasında yaklaşık 20 artçı deprem yaşandığını söyledi.

Oktay, "Vatandaşlardan gerek eşya almak için gerek herhangi bir şey kontrol etmek için hasarlı binalarına girmemelerini özellikle rica ediyoruz" dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, Hatay merkezli depremde şu ana kadar 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 213 kişinin hastanelere sevk edildiğini açıkladı.

Diyarbakır'da da hissedilen depremin ardından vatandaşlar panik içinde evlerinden çıktı.

Adana'nın Çukurova ilçesinde de vatandaşlar sokağa çıktı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun: İki depremden sonra malesef yeniden birtakım kasıtlı dezenformasyon faaliyeti yürütülmektedir

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, Hatay'ın Defne ilçesi merkezli 6,4 büyüklüğündeki deprem sonrası yaptığı açıklamada, "Bölgede ardı ardına yaşadığımız iki depremden sonra malesef yeniden birtakım kasıtlı dezenformasyon faaliyeti yürütülmektedir. Bu faaliyetler afetle mücadele sürecine olumsuz etki etme amacı taşımaktadır" dedi.

#reklam#

Twitter üzerinden açıklama yapan Altun, şu ifadeleri kullandı:

Bölgede ardı ardına yaşadığımız iki depremden sonra maalesef yeniden birtakım kasıtlı dezenformasyon faaliyeti yürütülmektedir. Bu faaliyetler afetle mücadele sürecine olumsuz etki etme amacı taşımaktadır. Vatandaşlarımızın ihbar, duyum, söylenti, öngörü kılıfıyla yayılan, resmî kanallar yoluyla teyit edilmemiş ve doğruluğundan emin olunmayan sosyal medya içeriklerine itibar etmemesi, doğru bilgi için resmî kanalları takip etmesi önem arz etmektedir.

Asılsız ihbar ve gerçek dışı haberlerle her türlü çalışmaya engel olan ve vatandaşlarımızı panikleterek toplumu infale sürükleyen içerikler, ilgili güvenlik birimlerimizce yakından takip edilmektedir. Gerek görülen durumlarda yasal işlemler de ivedilikle başlatılacaktır.”

Samandağ Belediye Başkanı Eryılmaz: Çadırı olmayan vatandaşlar eve girmek zorunda kaldı, insanları bu şekilde ölüme terk etmenin anlamı yok

NTV yayınına bağlanan Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, "Depremle birlikte elektrikler kesildi. İnsanlar güvenli yerlere kaçmaya çalışıyor araçlarıyla. Ağır ve orta hasarlı binalar bu depremle birlikte yıkıldı. Her taraf karanlık olduğu için enkazlarda kimse olup olmadığını teyit edemedik. İlçede şu anda herkes dışarıda" dedi.

Eryılmaz şöyle devam etti:

#reklam#

“Bugüne kadar hava çok kötüydü. Çadırı olmayan vatandaşlar eve girmek zorunda kaldı. İnsanları bu şekilde ölüme terk etmenin anlamı yok. Vatandaşlarımız bir an önce çadır ihtiyacının karşılanmasını talep ediyor.”

Hatay merkezli depremde Osmaniye'de boşaltılan 2 katlı binanın bir bölümü yıkıldı

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilendiği için boşaltılan 2 katlı binanın bir bölümü, merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesi olan deprem nedeniyle çöktü.

Hatay'ın Defne ilçesi merkezli 6,4 büyüklüğündeki deprem, Osmaniye'de de hissedildi.

Sarsıntı nedeniyle Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde hasar aldığı ve yanındaki 3 katlı apartman yıkıldığı için tedbir amaçlı boşaltılan Cumhuriyet Mahallesi'ndeki 2 katlı binanın bir bölümü yıkıldı.

Ekipler, yıkılan bölümde inceleme yaptı.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol