Hisarcıklıoğlu uyardı: Kara listeler dolaşımda

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, "Dedikodu ticareti yapanları dinlemeyin, ticaretin ortağı olmayın" diyerek bankalara ve iş dünyasına dikkat çeken uyarılarda bulundu.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım ile bankalara ve iş dünyasına önemli çağrılarda bulundu.

İşte Hisarcıklıoğlu'nun açıklamalarının detayları:

Hisarcıklıoğlu, ülkenin ufkunu karamsarlık bulutlarıyla kapatmak isteyen fitne, fesat üreticilerinin yine iş başında olduğunu belirtti. Dedikodu kazanının ateşi harlanıyor ve şirketlerimize itibar cellatlığı yapılıyor.

Şirket listeleri paylaşanların bazı il ve ilçelerdeki sektörlerle, firmalarla ilgili "zordalar, batıyorlar" gibi dedikodular çıkardığını ve bunları adını yazma cesareti olmadan yaydığını söyledi. Hisarcıklıoğlu, bu tür listeleri paylaşmanın alçaklık, ahlaksızlık ve suçu olduğunu vurguladı.

DEDİKODU TİCARETİ

Hisarcıklıoğlu, ticaret dünyasının tüm paydaşlarına çağrıda bulundu. Dedikodu ticareti yapanları dinlememelerini ve bu ticaretin ortağı olmamalarını istedi. Firmalarımızın, ülkenin milli serveti olduğunu belirterek, özel sektörün yatırım, istihdam, üretim ve ihracatını her sene artırdığını ve dünyanın dört bir köşesinde ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğini ifade etti. Zorda kalması bahanesiyle dedikodularla karalanmaya çalışılan firmalarımızda binlerce insanın çalıştığını, ailelerine ekmek götürdüklerini ve bu insanların aileleri, çocukları olduğunu dile getirdi.

SAVCILARA SORUŞTURMA ÇAĞRISI

Hisarcıklıoğlu, asılsız ve hiçbir dayanak noktası olmadan, batacak veya zorda kalan şirketler listesi hazırlayan kişilere karşı Cumhuriyet savcılarını göreve çağırdı.

Bu tür kara listeleri hazırlayanları tespit edip, haklarında gerekli hukuki işlemlerin başlatılmasını istedi. Şirketler hakkında asılsız dedikodu çıkaranların yargılanması gerektiğini belirtti.

BANKALARA ÇAĞRI

Bankalara da bir çağrıda bulunan Hisarcıklıoğlu, reel sektör ve finans sektörünün aynı elmanın iki yarısı olduğunu, dedikodulara bakarak hareket etmenin, sektörlerimizin ve firmalarımızın yeniden ayağa kalkma imkanını ortadan kaldıracağını vurguladı. Özellikle bazı bankaların il ve ilçe şubelerini dedikodu ticareti konusunda daha hassas olmaya davet etti.

TÜİK Başkanını da eleştirdi: “Sap ile samanı karıştırmayalım”

İsim vermeden TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya’yı da özel sektör karlılığı ve enflasyonla ilgili sözleri sebebiyle eleştiren Rifat Hisarcıklıoğlu, “Üreten, istihdam sağlayan, bu ülkenin geleceğine yatırım yapan özel sektörü suçlu ilan etmeden önce herkes kendi işini en iyi şekilde yapsın. Sap ile samanı birbirine karıştırmayalım. Fahiş fiyat artışı yapan şirket varsa, kamunun yetkili kurum ve kuruluşları işlem yapsın. Toptancı anlayışla bütün şirketler suçlu ilan edilemez.” dedi.

TÜİK Başkanı Çetinkaya önceki gün basın kuruluşlarının Ankara Temsilcileriyle yaptığı toplantıda, “Türkiye’deki şirket karları enflasyonu yukarı taşıyan bir etkiye sahiptir, akademik olarak bu gösterilmiştir. Avrupa’da da durum böyledir: şirket karlarının enflasyon üzerindeki etkisi 45%, işçilik maliyetlerinin ise 4,5% Ayrıca Türkiye’de şirket kar artışları fahiş, yurt dışında değil” ifadelerini içeren sunum yapmıştı.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol