İçişleri Bakanlığı: Sokağa çıkma yasağına uymayan 2 bin 756 kişiye adli ve idari işlem gerçekleştirildi

İçişleri Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 31 ilde iki gün süreyle ilan edilen sokağa çıkma yasağına uymayan 2 bin 756 kişiye adli ve idari işlem yapıldığını açıkladı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem
Player yükleniyor...

İçişleri Bakanlığı 31 şehirdeki sokağa çıkma yasağı uygulamasıyla ilgili son duruma ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada 31 ildeki 63 milyon 640 bin vatandaşın neredeyse tamamının yasak kapsamında evde kaldığı kaydedildi. Sokağa çıkma yasağı başladığı andan itibaren bu kuralı ihlal eden 2 bin 756 kişiye ise adli/idari işlem gerçekleştirildiği belirtildi. 

Bakanlık'tan yapılan açıklama şöyle:

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 31 ilimizde dün gece saat 24.00 itibarıyla sokağa çıkma yasağı başlamış olup yarın gece saat 24.00’a kadar devam edecektir.

Söz konusu yasak kapsamında 31 ilimizdeki vatandaşlarımızın mağdur olmaması için ekmek gibi zorunlu ihtiyaçları valilik ve kaymakamlıklarca oluşturulan vefa sosyal destek grupları, yerel yönetimler, muhtarlar ve fırın esnafı vasıtasıyla karşılanmaktadır.

#reklam#

31 ilimizde toplam 63 milyon 640 bin vatandaşımızın neredeyse tamamı sokağa çıkma yasağı kapsamında evlerinde kalarak alınan karara yüksek bir oranda uyum sağlamıştır.

Ancak bazı illerimizde az sayıda da olsa alınan kararlara uymayan vatandaşlarımıza Umumi Hıfzıssıhha ve TCK’nın ilgili kanun maddeleri kapsamında adli ve idari işlem uygulanmıştır. Bu kapsamda sokağa çıkma yasağı başladığı andan itibaren bu kuralı ihlal eden 2 bin 756 kişiye adli/idari işlem gerçekleştirilmiştir.

Vatandaşlarımıza, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında aldığımız tedbirlere, göstermiş oldukları duyarlı yaklaşımdan dolayı teşekkür ederiz.

Yasağa uymayan alkollü sürücüden polise: Ben sokağa çıkmadım, arabamın içinde oturdum

31 ilde iki gün süreyle uygulanacak sokağa çıkma yasağının ilk gününde Fatih'te polis ekiplerine yakalanan alkollü sürücü, "Ben sokağa çıkmadım. Arabamın içinde oturdum" dedi.

#reklam#

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı 31 ilde iki gün süreyle ilan edilen sokağa çıkma yasağı kapsamında polis ekipleri, bazı bölgelerde denetim amacıyla uygulama noktası oluşturdu.

Bu kapsamda İstanbul'un Fatih ilçesinde akollü olduğu tespit edilen sürücünün aracı çekilerek ehliyetine el koyuldu. Sabah saatlerinde 3 bin TL ceza yiyen alkollü sürücü alkolmetreye üflemek istemedi. Sokağa çıkma yasağının sorulması üzerine konuşan sürücü, "Ben sokağa çıkmadım. Arabamın içinde oturdum. Oradaki memur arkadaşlar bana 3 bin TL ceza yazdı" dedi.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol