İhracatçılara ihanet eden başkan: Bir avuç ihracatçı mı, bütün ülke mi?

İhracatçılar döviz kurunun artmasını isterken TUSİD Başkanı Bekir Topuz, "Bir milyon dolar bozdurarak genel gider sağlıyordum. Şimdi 1.5 milyon dolar bozdurmak zorunda kalıyorum. Ama dövizin artmasını da istemiyorum" dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Son dönemde döviz fiyatları yatay seyredince ihracatçılar, enflasyon oranında artmayan kur yüzünden fiyat tutturmakta zorlandıklarını bu yüzden pazar kaybettiklerini belirtiyorlar.

Hükümet cephesi ise kurdan ziyade geleneksel ihracat pazarı Avrupa'daki durgunluk yüzünden ihracatın yavaşladığını öne sürüyor.

Aydınlık'tan Recep Erçin'in yazısına göre Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) bir Yönetim Kurulu Üyeleri doların 35-36 TL olması halinde aylık ihracat tutarının 25 milyar doları geçeceğini ifade etti.

BİR AVUÇ İHRACATÇI MI BÜTÜN ÜLKE Mİ?

Bu tartışmalar sürerken, Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane, Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TUSİD) Başkanı Bekir Topuz'dan şok bir çıkış geldi.

Aynı zamanda Empero Yönetim Kurulu Başkanı olan Bekir Topuz farklı bir değerlendirme yaptı.

Bir ihracatçı olarak kur konusundaki siteme hak verse de kur geçişkenliğinin yüksek olması yüzünden enflasyonun öncelikli mesele olduğunu dile getiren Topuz, "Kur yükselsin demekle iş bitmiyor. Şahsi olarak bakınca kur 50 TL olsun ama bakınca Türkiye'de kaç tane ihracatçı var. Bütün bir ülkeyi düşünmek lazım." dedi.

DEVLET İHRACATÇIYA DAHA NE YAPSIN!

Giderlerin döviz bazında yüzde 52 arttığını kaydeden Topuz, "Bir milyon dolar bozdurarak genel gider sağlıyordum. Şimdi 1.5 milyon dolar bozdurmak zorunda kalıyorum. Ama dövizin çok artmasını da istemiyorum. Çünkü bütün her şeyin fiyatı artacak.

Devlet ihracatı desteklemek için belki, Çin'de de o model var, yüzde 2'lik döviz desteğini yüzde 5-6'ya çıkartabilir. İhracatçıya özel kurla bu çözülebilir." mesajı verdi. "İhracat için devlet bence gerekenden de çok şey yapıyor." diyen Topuz, "Artık daha ne yapacak? Cebimize para mı koyacak? Uzak pazarlara çok destek veriyor. Vereceği her şeyi veriyor." ifadelerini kullandı.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol