İmar affı ile toplanan 25 milyar 551 milyon TL nerede?

İmar affı ile tam tamına 25 milyar 551 milyon 412 bin 633 lira 10 kuruş para toplandı. Herkes aynı soruyu soruyor Söyleyin paralar nerede?

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem
Player yükleniyor...

Ruhsata aykırı yapılan binalara yapı kayıt izninin verilmesi olarak bilinen imar affı için, SLOTmedia isimli Instagram hesabı, affın röntgenini çekti.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki büyük depremde ve bu deprem bölgesinde toplam yapı kayıt belgesi sayısı 3 milyon 152 bin 94 belge olarak kayıtlara geçerken imar imar affından elde edilen toplam gelir ise dudak uçuklattı: 25 milyar 551 milyon 412 bin 633 lira 10 kuruş.

İmar Barışı’nda başvuru 2,5 milyonu aştı

#reklam#

Kahramanmaraş ve çevresindeki illeri etkileyen depremde toplam yapı kayıt belgesi sayısı ise 294 bin 166, Kahramanmaraş ve çevresindeki illerde imar affından elde edilen toplam gelir ise 1 milyar 632 milyon 600 bin 703 lira 82 kuruş olarak kayıtlara geçti.

ÖZHASEKİ: İMAR BARIŞIYLA VATANDAŞ DEVLETİYLE HELALLEŞİYOR

Öte yandan 4 Mayıs 2018 yılında dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, açıkladıkları imar barışına ilişkin, “Bu bir af değil, bir barış nihayetinde. Burada vatandaş devletiyle helalleşiyor, rızalaşıyor ve barışıyor.” dediği sözler yeniden gündem oldu.

İmar barışına ilişkin bir soru üzerine Özhaseki, gündeme gelen ve herkesin yakından takip ettiği olayı bir senedir çalıştıklarını söyledi.

Özhaseki, bir sene boyunca Türkiye’de ne kadar imarda aykırılık varsa hepsini tespit ettiklerini ve 10 civarında sorun yazdıklarını ifade ederek, bunlardan ikisinin mülkiyetten kaynaklı, diğerlerinin ise imarla ilgili olduğunu bildirdi.

“Ya zamanında ruhsatını alamamış ya ruhsatını almış iskanını alamamış veyahut bütün bunları aldığı halde ufak tefek zaman içinde ihtiyaç doğmuş” diyen Özhaseki, bunların konutlar gibi iş yerleri ve fabrikalar için de geçerli olduğunu anlattı.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol