İş adamı kaçıyor: 292 milyonluk servet savaşı

İşadamı Zeki Sabuncu’nun çocukları olduklarını DNA testiyle kanıtlayan Taner Sabuncu ve kız kardeşi B.S., kazandıkları 135 bin liralık tazminatı alabilmek için icra takibi başlattı. 292 milyonluk servet sahibi olan işadamı Sabuncu ise parayı ödememek için köşe bucak kaçıyor

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

İzmir'de müteahhitlik yapan işadamı Zeki Sabuncu (52), 1991'de dini nikâhla evlendiği A.Ç. ile 7 yıl birlikte yaşadı. Çiftin bu ilişkiden kızı B.S. (31) ve oğlu Taner Sabuncu (25) doğdu.

Resmi nikâhı olmadığı için çocuklar annenin nüfusuna kaydedildi. Çocuklar dünyaya geldikten sonra, A.Ç. ısrarla resmi nikâh yaptırmak isteyince, Sabuncu oğlunun doğumundan birkaç hafta sonra, Temmuz 1998'de Hollanda'ya yerleşti.

İki kardeşin İzmir 9. Aile Mahkemesi'nde açtıkları davada, DNA örneği vermemek için sürekli kaçan Sabuncu, Hollanda polisi tarafından 24 yıl sonra yakalanarak DNA testine götürüldü.

Sabah'tan Ceyhan Torlak'ın haberine göre yapılan testte Sabuncu'nun iki kardeşin yüzde 99.99 biyolojik babası olduğu belirlendi. Mahkeme iki kardeşin, Sabuncu'nun nüfusuna kaydedilmesine karar verdi.

135 BİN LİRA TAZMİNAT

Zeki Sabuncu'nun biyolojik babası olduğunu kanıtladıktan sonra 'babalığın benimsenmemesi' nedeniyle açtığı davada da 135 bin TL tazminat kazanan Taner Sabuncu, İzmir 12. İcra Dairesi üzerinden icra takibi başlattı.

Ancak, İstanbul'daki bir otelde ortaklığı, Hollanda ile Türkiye'de inşaat ve temizlik şirketi olan yaklaşık 10 milyon Euro (292 milyon lira) servete sahip olduğu iddia edilen Zeki Sabuncu, 135 bin lirayı ödememek için icra tebligatını almamak için köşe bucak kaçarken, bütün mallarını Hollanda'daki evliliğinden olan kızı Reyhan Sabuncu'nun üzerine devretti.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol