İş dünyasında seçim yarışı hızlı başladı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) çatısı altındaki ihracatçı birliklerinde seçimler bu hafta başladı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem
Player yükleniyor...

Büyük birliklerin yer aldığı İstanbul'da mobilyadan sonra deri birliğinde de genel kurul yapıldı. İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) seçimini Güven Karaca'nın listesi 382 oyla kazandı.

Aydınlık'tan Recep Erçin'in haberine göre Karaca'nın rakibi ayakkabı sektöründen bazı isimlerin ve eski TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin desteğini arkasına alan Hüseyin Çetin'di. Çetin'in listesi ise seçimlerde 168 oy aldı.

DERİ ÖLÇEĞE ODAKLANACAK

Güven Karaca'nın yönetim kurulunda TDKD Başkanı Gürkan Gözmen, eski İDMİB Başkanı Mustafa Şenocak ve yine eski İDMİB Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Dinç gibi isimler de yer aldı.

Genel Kurul'da konuşan Karaca, bundan sonraki süreçte 210 milyar dolarlık dünya deri ve deri mamulleri pastasından daha fazla pay almak için çalışacaklarını açıkladı.

#reklam#

Karaca, “Hedef öncelikle ölçeklenmek. Ölçek olarak biz hazır değiliz o ölçeklenmeyi bizim hazırlamamız lazım. OSB kurma planımız, pazarlama etkinliği, iletişim, algı sosyal uygunluk gibi projelerimiz var. Bunları eş zamanlı yapmalıyız ki kısa orta ve uzun vadeli programlar başarılı bir şekilde gitsin.” dedi.

İHKİB'DE MARKALAR YEDEKTE KALDI

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (İHKİB) de seçimleri tamamlandı. Mevcut başkan Mustafa Gültepe'nin listesi 1055 oyla yarışı kaznadı. Rakibi Özkan Karaca ise 778 oy aldı.

Gültepe yeni dönemde de İHKİB'in başkanı olurken, Damat ve Kiğılı gibi Türk hazır giyim markalarının temsilcilerinin yönetimde yedek listede yer alması dikkat çekti. Damat markasının kurucusu Orakçıoğlu ailesinin temsilcisi Kübra Orakçıoğlu ve Kiğılı'nın CEO'su Hilal Suerdem İHKİB Yedek Yönetim Kurulu Üyesi olarak yeni dönemde görev yapacak.

Türkiye'nin önemli hazır giyim üreticilerinden Özak'ın patronu Ürfi Akbalık ise Gültepe'nin listesinde asil yönetimde yer alan isimlerden biri oldu. Genel Kurul'da konuşan İHKİB Başkanı Gültepe, “Yarış bitti, şimdi çalışma ve birlik zamanı. Orta vadede kilogram birim fiyatımızı 40 dolara, ihracatımızı 40 milyar dolara çıkarma hedefini önümüze koyduk.” dedi.

#reklam#

İKMİB'de Adil Pelister yeniden kazandı

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin (İKMİB) seçimli genel kurulunda, mevcut başkan Adil Pelister, 1657 geçerli oyun 1002'sini alarak yeniden başkan seçildi.

 İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nde (İKMİB) seçimli genel kurul tamamlandı.

Mevcut başkan Adil Pelister, 1657 geçerli oyun 1002'sini alarak yeniden başkan seçildi. Başkan adaylarından Tayfun Koçak 469, Özcan Doğu Kaya ise 186 oy aldı.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol