İş dünyasından bağımsızlık ve gurur vurgusu

Türkiye iş dünyası temscilcileri de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı, yayımladıkları mesajlarla kutladı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem
Player yükleniyor...

Yunan işgal kuvvetlerini Anadolu’dan kesin olarak atmak için 26 Ağustos 1922 sabahı başlatılan Büyük Taarruz büyük bir başarı ile ilerlemiş ve 30 Ağustos günü Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizzat idare ettiği Başkomutanlık Meydan Muhaberesi ile Türk ordusu kesin bir zafer elde etmişti. Türkiye iş dünyası temscilcileri de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı, yayımladıkları mesajlarla kutladı. “Bağımsızlık” vurgusunun öne çıktığı mesajlarda iş dünyasının üzerine düşen görevlere de atıfta bulunuldu.

İşte, Türkiye ekonomisinin en önemli temsilcileri konumundaki kurum yetkililerinin o açıklamaları:

TOBB: BİR GURUR GÜNÜ

#reklam#

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: “Bu büyük zafer, hepimiz için gurur günüdür. Milletimiz hiç kimsenin boyunduruğu altında, tutsaklık içerisinde yaşamamıştır, yaşayamaz. Bu bilinçle beraber biz iş dünyasının temsilcilerine düşen en önemli görev ülkemizin ekonomisini büyütmek, istihdam ve yatırım iştahımızı her zaman canlı tutmaktır.”

TİSK: 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZIN YIL DÖNÜMÜNÜ GURURLA KUTLUYORUZ

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, 30 Ağustos Zafer Bayramı için yayınladığı mesajda “30 Ağustos Zaferi milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde tüm zorlukları ve engelleri aşarak kazandığı bir mücadelenin sonucudur.” dedi.

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Akkol mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Büyük fedakârlık ve kahramanlıklarla kazanılan zaferimizin 99. yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz.

Ulusumuz için bir dönüm noktası olan ve İstiklal mücadelemizi başarıya taşıyan 30 Ağustos Zaferi, milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde tüm zorlukları ve engelleri aşarak kazandığı bir mücadelenin sonucudur.”

TİM: 30 AĞUSTOS KUTLU OLSUN

#reklam#

TİM Başkanı İsmail Gülle de sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "99 yıl önce Anadolu’yu ebedi vatanımız olarak tescilleyen #30Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Başta Milli Mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum" diye yazdı.

İTHİB: MİNNETLE ANIYORUZ

İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz de sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun! Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, Kurtuluş Savaşı ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nde vatanımızın müdafaasında şehit olan tüm Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmetler diliyor, minnetle anıyorum" dedi..

TÜSİAD: EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ VE PUSULAMIZDIR

TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski de, sosyal medyadan yaptığı açıklamada," 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Bu büyük zaferin yolunu açtığı Türkiye Cumhuriyeti'nin değerleri en büyük gücümüz ve pusulamızdır. Bağımsızlığımızın en önemli teminatı; çağdaş uygarlık hedefine yönelik demokrasi,laiklik ve hukuk devleti anlayışına dayalı değerlerimizdir" diye yazdı.

YASED: ÇAĞDAŞ TÜRKİYE’NİN YOLUNU AÇTI

#reklam#

Uluslararası Yatırımcılar Derneği Başkanı Ayşem Sargın: “Bağımsız, demokratik ve çağdaş Türkiye’nin yolunu açan Büyük Zafer’i kutluyor, bu kazanımlarımızı büyütmek için çalışıyoruz. Bugünse bizlere düşen; büyük fedakarlıklarla kurulan bu ülkenin her alanda daha büyük başarıları elde etmesi, dünyada hak ettiği yeri alabilmesi için yılmadan çalışmaktır.”

DÜNYAYA İLAN ETTİK

Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran: “30 Ağustos, bağımsızlığımıza yönelik bir tehdit söz konusu olduğunda bir ve beraber küllerimizden doğacağımızın, imkansızlık diye bir şeyin olmayacağının, bu toprakların ezeli ve ebedi olarak Türk milletine ait olduğunun tüm dünyaya ilan edildiği gündür. İş dünyasının temsilcileri olarak ekonomik bağımsızlığımız için birlik ve beraberlik içinde güçlü Türkiye’nin devamı için çalışıyoruz.”

ATATÜRK'ÜN HEDEFİYLE ÇALIŞIYORUZ

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren: “Mustafa Kemal Atatürk’ün “muasır medeniyetler seviyesine çıkma” hedefiyle çalışıyoruz. Milletimizin her bir ferdinden aldığımız güç ile bugüne kadar 129 farklı ülkede 10 bin 803 proje gerçekleştirdik. Gittiğimiz her ülkede ülkemizi temsil etmenin bilinciyle hareket ediyoruz.”

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol